Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Președintele ASF, anunțul serii pentru transportatori: RCA pentru vehiculele mai mari de 16 tone va fi semnificativ scăzut
WhatsApp
Alexandru Petrescu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat plafonarea asigurării de Răspundere Civilă Auto (RCA) pentru vehiculele mai mari de 16 tone.

Președintele ASF a anunțat, în direct la Antena 3 CNN, că valoarea maximă a polițelor RCA pentru vehiculele de mare tonaj va fi plafonată „undeva la aproximativ 9.000 de lei“.

Cu puțin timp în urmă, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că a aprobat  propunerile Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România privind noua formulă de calcul a primelor asigurărilor RCA pentru camioane peste 16 tone. 

În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează:

„Aprobarea domnului Savu Adrian în funcția de conducător executiv al societății One Insurance Broker de Asigurare - Reasigurare SRL, pentru un nou mandat;

Aprobarea solicitării BAAR de avizare a Amendamentului nr. 1 la „Politicile și procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat”.

ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone. Prin utilizarea de către BAAR a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăși 9.000 de lei la clasa B0. Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările și completările ulterioare;

Aprobarea cererii de autorizare a modificării Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Stabil, administrat de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;

Aprobarea cererii de avizare a modificării Prospectului schemei de pensii private pentru Fondul de Pensii Administrat Privat NN, administrat de NN Pensii Societate de Administrare a Unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel