Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Poloniei, declarații despre căderea rachetei: „Nicio țară nu are un sistem de apărare antiaeriană perfect”
WhatsApp
Iată explicațiile premierului Poloniei, Mateusz Morawiecki, despre căderea rachetei pe teritoriul unei țări NATO: „Nu vrem să speriem oamenii, pentru că asta și-ar dori Rusia. Nicio țară nu poate crea un sistem de apărare antiaeriană perfect”.
Premierul Poloniei, declarații despre căderea rachetei: „Nicio țară nu are un sistem de apărare antiaeriană perfect” / Foto: Captură video youtube

Prim-ministrul Mateus Morawiecki a explicat pentru populație că Polonia ia toate măsurile pentru siguranța lor și este pe zi ce trece o țară din ce în ce mai modernă și mai sigură. De asemenea a îndemnat oamenii să nu se teamă de ruși, deoarece este fix ceea ce și-ar dori. 

„Nu vrem să speriem oamenii, pentru că asta și-ar dori Rusia. Nicio țară nu poate crea un sistem de apărare antiaeriană perfect, deoarece sistemele antiaeriene sunt în acest moment menite să asigure teritoriul țătii, dar nu pot opera chiar până la frontieră. Aceste sisteme sunt menite să îi protejeze și pe aliații noștri și întreaga regiune.

Noi monitorizăm spațiul aerian respectiv, permanent, avem propriul nostru sistem antiaerian, după cum spuneam și îi apărăm și pe ucraineni cu acest sistem. Este un sistem antiaerian foarte profesionist, dar evident că nu poate proteja fiecare petic de pământ al Poliniei. Avem și sisteme radar care monitorizează zona, ele sunt operaționale permanent și sunt corelate cu sistemul antiaerian.”, declară premierul.

 

„Nu vrem să ne fie teamă de ruși”

 

„Toate acestea funcționează, facem tot posibilul să ne modernizăm pentru a rămne puternici și a ne menține securitatea. Noi suntem mebri NATO, facem parte dintr-o alianță puternică, ne modernizăm sistemul de apărare și cumpărăm armament modern, inclusiv din America, de câteva luni chiar.

Am făcut și noi comenzi în SUA și în Marea Britanie și credem din acest motiv că suntem o țară tot mai sigură. Vrem ca Polonia să fie în siguranță și nu vrem să ne fie teamă de ruși. Ne întărim sistemul de apărare al țării pe zi ce trece.” a explicat Mateusz Morawiecki.

Vezi și: Zelenski insistă că racheta care a lovit Polonia este rusească, în ciuda dezmințirilor din partea NATO, SUA și Poloniei

 

Președintele polonez susține că racheta S-300 provine din Ucraina

 

Astăzi, președintele polonez Andrzej Duda, vorbind după o reuniune a consiliului său de securitate miercuri, a declarat că nu a văzut 'nicio dovadă' că racheta a fost lansată de Rusia și că, de fapt, este 'foarte probabil' ca racheta S-300 din epoca sovietică să fi venit din Ucraina. Nu există niciun indiciu că Polonia a fost vizată în mod deliberat, a adăugat el. 

'Apărarea ucraineană își lansa rachetele în diverse direcții și este foarte probabil ca una dintre aceste rachete să fi căzut din nefericire pe teritoriul polonez', potrivit lui Duda, care a adăugat că Rusia poartă responsabilitatea finală pentru această lovitură, deoarece Putin a început războiul în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel