Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Ciucă şi omologul său ucrainean participă la inaugurarea unui nou punct de trecere a frontierei: Vicovu de Sus - Krasnoilsk
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă şi omologul ucrainean, Denys Shmyhal, participă, joi, la deschiderea punctului de trecere a frontierei şi a biroului vamal Vicovu de Sus (România) - Krasnoilsk (Ucraina).
Premierul Ciucă şi omologul său ucrainean participă la inaugurarea unui nou punct de trecere a frontierei: Vicovu de Sus - Krasnoilsk

Hotărârea care vizează deschiderea punctului de trecere a fost aprobată miercuri de Guvern.

"A fost aprobată hotărârea prin care a fost reglementată deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei şi a biroului vamal de frontieră Vicovu de Sus - România şi Krasnoilsk - Ucraina şi modificarea Hotărârii de Guvern 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea ANAF. Este vorba despre primul punct de trecere a frontierei deschis după agresiunea militară rusă din Ucraina între Ucraina şi un stat membru al Uniunii Europene", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

 

Punctul de trecere a frontierei va avea program de funcţionare permanent



Potrivit lui Cărbunaru, acest punct de trecere a frontierei va viza atât traficul internaţional de persoane în regim de trafic pietonal şi rutier, cât şi cu marfă, cu program de funcţionare permanent, permiţând astfel accelerarea şi facilitarea traversării frontierei de către persoane şi mijloace de transport.

Premierul Nicolae Ciucă şi omologul ucrainean vor avea o întrevedere în partea română a punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus - Krasnoilsk.

Ulterior, prim-ministrul Ciucă are programată o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice locale din Suceava, la care participă preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, conform Agerpres. 

Vezi și

 

Ucraina și România lansează un serviciu feroviar transfrontalier

 

Ucraina și România restabilesc legătura feroviară pe tronsonul Rakhiv - Dilove - Vâlcea-Vișeului. "Ukrzaliznytsia a efectuat primul test de încercare pe această direcție, potrivit Ministerului Infrastructurii din Ucraina, scrie "European Pravda".

Se așteaptă ca în curând traseul să funcționeze pe deplin.

"Deschiderea serviciului de transport feroviar de călători la granița dintre Ucraina și România este așteptată la începutul lunii decembrie.  Un tren regional confortabil DPCr-3 construit în Ucraina va circula pe această rută", a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii, Aleksandr Kubrakov.

Potrivit acestuia, durata netă a călătoriei de la Rakhiv la Valea Vișeului din România este de aproximativ 40 de minute, fără a lua în calcul procedurile vamale. 

Continuă știrea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel