Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pregătește cea mai bună fasole cu cârnați de 1 Decembrie. O rețetă simplă și aromată! Ingredientele secrete care-i vor da savoare
WhatsApp
Pregătește cea mai bună fasole cu cârnați de 1 Decembrie! Această rețetă ​​​​este un preparat bogat de leguminoase de casă. Este foarte simplu de făcut și se face cu ingrediente ieftine și ușor de gătit. Ingredientele secrete care-i vor da savoare sunt prazul și baconul. 
Pregătește cea mai bună fasole cu cârnați de 1 Decembrie. O rețetă simplă și aromată! Ingredientele secrete care-i vor da savoare

Fasolea este foarte hrănitoare și o sursă bogată de fier, vitamine B și fibre. Pe lângă leguminoase, pune și niște bacon proaspăt și cârnați. Rezultatul final este un preparat plin de aromă, care va încălzi inimile tuturor celor de acasă în prima zi din iarnă. Descoperă cum să faci fasole albă cu cârnați ​​​​și bacon și bucură-te într-un mod tradițional de Ziua Națională a României!

Gogoși cu unt, rețeta argentiniană. Se fac imediat, mănânci și mai vrei! O rețetă de aur

 

Ingrediente pentru a face fasole albă cu cârnați

 

- 400 de grame de fasole albă uscată

- 2 bucăți de cârnați

- 1 bucată de bacon proaspătă

- 1 ceapă

- 3 căței de usturoi

- 1 bucată de praz

- 4 linguri roșii prăjite sau zdrobite

- 1 linguriță de boia dulce

- 1 jet ulei

- 1 praf de sare.

Varză murată de casă. Cea mai simplă rețetă și trucul ca să-ți iasă delicioasă. Beneficiile ei te vor face să o prepari chiar azi

 

Cum se face cea mai bună fasole cu cârnați de 1 Decembrie

 

Cu o seară înainte, înmuiați fasolea acoperită cu multă apă, lăsați-o 10-12 ore.

Sfat: pentru această rețetă de fasole albă cu cârnați ​​​​și legume puteți folosi și fasole conservată și omiteți acest pas.

Tăiați legumele, curățați cățeii de usturoi și lăsați-i întregi. Curățați ceapa și tăiați-o în jumătate, spălați prazul și tăiați o bucată.

Într-o oală înaltă, adăugați puțin ulei, adăugați legumele și căleți-le câteva minute. Apoi adăugați roșia prăjită sau zdrobită, amestecați-o bine.

Tăiați cârnații ​​​​în felii și baconul în bucăți.

Adăugați cârnații ​​​​și baconul în oală, amestecați și lăsați să fiarbă câteva minute împreună.

Adăugați în oală lingurița de boia dulce și amestecați.

Scurgeți fasolea albă, adăugați-o în oala unde aveți tot sosul. Adaugă apa până le acoperă, lăsând aproximativ trei degete de apă deasupra lor. Se lasă la foc mare până încep să fiarbă fasolea albă cu cârnați​​​​.

Când fasolea cu cârnați ​​​​începe să fiarbă, îndepărtați spuma care se formează deasupra. Se reduce puțin focul și se lasă fasolea la fiert o oră. Tăiați fierberea de câteva ori adăugând un pahar cu apă rece. Asigurați-vă că nu rămân fără apă.

Când vedeți că sunt aproape gata, puneți sare, încercați și rectificați până sunt pe placul dumneavoastră. Dacă vă place un bulion mai gros, puteti profita de legumele, ceapa și prazul zdrobindu-le și adăugându-le în oală. Se amestecă și se lasă la fiert aproximativ 10 minute, asta dă mai multă aromă și leagă mai mult sosul. Dacă ți se pare bine așa cum este, scoate legumele.

Când fasolea albă cu cârnați, bacon și legume este gata, oprește focul. Lăsați-o să se odihnească puțin. De la o zi la alta este mai bună. Savurați fasolea cu cârnați și serviți ca fel principal însoțit de pâine de casă sau de murături. 

Șnițele din varză albă. Un fel de mâncare foarte simplu și gustos, cu ingredientele pe care le ai deja în casă

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt        
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g        
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G        

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel