Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Predoiu, reacție la amnistia promisă de Viorica Dăncilă lui Liviu Dragnea: „Oameni ca aceștia târguiau Justiția“
WhatsApp
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a catalogat drept ridicolă promisiunea pe care fostul premier Viorica Dăncilă i-ar fi făcut-o lui Liviu Dragnea, de a aproba amnistia și grațierea, atenționând că românii trebuie să aibă grijă cu astfel de oameni care târguie Justiția.

„Este ridicol și din punct de vedere politic și din punct de vedere al oamenilor de stat care ar fi trebuit să fie, nu merită atenție decât poate din punct de vedere al unor învățăminte pe care să le tragem noi, ca electorat, să avem grijă cui dăm puterea ca să nu ne trezim după ani de zile că oameni ca aceștia târguiau Justiția, dosarele într-un mod jalnic”, a declarat Cătălin Predoiu, la emisiunea Legile Puterii de la Realitatea Plus, moderată de Mădălina Dobrovolschi.

Reacția lui Predoiu vine în contextul în care Liviu Dragnea a explicat, în interviul acordat de după gratii, care au fost discuțiile despre amnistie și grațiere în perioada când Viorica Dăncilă era premier.

„Despre amnistie și grațiere, prima discuție cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie-martie, 2018, pe Valea Prahovei. Eram acolo cu familiile și tocmai se însera, era zăpadă și mi-a zis: domnule președinte, aș vrea să ieșim puțin afară să vorbim ceva. Am ieșit și mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Ordonanță de amnistie. Bine. I-am spus să se gândească bine, să țină cont de faptul că eu nu i-am pus o astfel de condiție atunci când a fost propusă pentru funcția de prim-ministru și nu am avut o discuție pe această temă până în momentul ăla, când ea mi-a spus că ea vrea să dea acea ordonanță, completând că ea cât a fost europarlamentar a fost foarte activă și a avut foarte multe poziții în legătură cu nedreptățile din justiție și a avut multe dosare care au fost contrafăcute și că trebuie să existe în România un moment zero și că nu îi tremură genunchii”, a precizat fostul lider PSD, în interviul acordat Ancăi Alexandrescu.

În replică, Viorica Dăncilă l-a contrazis pe fostul său șef și a afirmat că ea „era premier, nu sluga lui“.

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere! Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară. Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a fost reacția Vioricăi Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel