Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Președintele Iohannis, ținut departe de comunitățile de români din America? „Vă asigur că Trump va afla!“
WhatsApp
Jurnalistul Grigore Culian afirmă că George Maior ar încerca să îl țină pe Klaus Iohannis departe de comunitățile de români, în contextul vizitei șefului de stat în SUA. Acesta afirmă că președintele Donald Trump va afla despre acest fapt.

Grigore Culian este cel mai cunoscut jurnalist american de limbă română, editor al publicației ”New York Magazin”. În această calitate – și în cea de membru al prestigioasei International Press Association – Culian a cerut datele de bază ale vizitei lui Iohannis în Statele Unite ale Americii.


Klaus Iohannis este primit astăzi de Donald Trump, la Casa Albă. În cadrul unei întrevederi de aproximativ o oră, cei doi șefi de stat se vor întâlni, pe agenda discuțiilor figurează teme de securitate și de colaborare în domeniul energiei, precum și vizele pentru români.

În acest context, jurnalistul Grigore Culian afirmă, pe pagina sa de Facebook, că a expediat prin e-mail un mesaj pe adresa Ambasadei Romaniei de la Washington pentru a cere detalii privind vizita lui Iohannis în SUA. "Bună ziua, am rugămintea să-mi trimiteți programul vizitei la Washington a Președintelui României, dl Klaus Iohannis, anunțată pentru 20-21 august 2019, și modalitățile de acreditare a jurnaliștilor româno-americani. Va mulțumesc anticipat. Cu stimă, Grigore L. Culian, editor New York Magazin, membru Internațional Press Associatoin (IPA)“, este mesajul pe care jurnalistul afirmă că l-a trimis instituțiilor abilitate din România. Jurnalistul spune însă că solicitarea sa a rămas fără răspuns.

 

„Sper să vină vremea când acești dinozauri vor fi retrași“ 

 

„Crede cineva că am primit vreun răspuns de la neosecuristii aflați sub comandă ambasadorului George Maior, care trăiesc ani de zile în America pe bani publici și nu au învățat nimic despre cum trebuie să funcționeze relația instituțiilor românești cu presă de limba română de peste Ocean?! Cum ambasadorul Maior a refuzat de mai multe ori să se prezinte în față procurorilor, pot spune că cizmele securiste din ambasade și consulate seamănă izbitor una cu altă și se comportă că și cum ar fi deasupra legii. Sper să vină vremea când acești dinozauri vor fi retrași în cazărmi și în locul lor vor apărea oameni serioși și bine pregătiți!“, afirmă Grigore Culian în postarea sa de pe Facebook.

EL mai spune că prin astfel de măsuri, președintele Iohannis este, de fapt, ținut departe de conaționalii stabiliți în SUA: „Nu e pentru prima dată când președintele Klaus Iohannis e ținut departe de comunitățile de români din America de către un ambasador care nu urmărește decât că vizită "să iasă bine"!“.

„Sunt curios ce ar spune atipicul președinte Donald Trump dacă ar află ce metode folosește "diplomatul" George Maior pentru a-și ține scaunul! Și va asigur că va afla!“, conchide jurnalistul Grigore Culian postarea sa.

Citește și: UE cere SUA să elimine VIZELE pentru români

Potrivit agendei oficiale, președintele României, Klaus Iohannis, va sosi la Casa Albă la ora 14:00 (21:00 ora României), unde va fi întâmpinat de preşedintele SUA, Donald Trump, şi va semna în Cartea de Onoare. După acest moment vor avea loc, în Biroul Oval, convorbirile tete-a-tete ale celor doi preşedinţi, urmate de discuţii cu participarea membrilor delegaţiilor oficiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel