Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Președintele, ELIMINAT!
WhatsApp
CSM va putea numi şi revoca şefii Înaltei Curţi. Preşedintele, eliminat din procedură


Comisia specială pentru legile Justiţiei condusă de Florin Iordache a modificat Legea 317/2004, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

Comisia  a votat ca preşedintele României să fie exclus din procedura de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), atribuţiile de revocare şi numire revenindu-i CSM-ului.

Propunerea a trecut cu votul majorității formate din PSD și ALDE, iar Alina Gorghiu a anunțat că PNL va analiza situația și ia în calcul atacarea din nou a Legilor Justiției la Curtea Constituțională. 

"CSM numeşte şi revocă din funcţie preşedintele, vicepreşedinţii şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", prevede textul adoptat de comisie.


Iniţial, articolul prevedea că "CSM propune preşedintelui României numirea în funcţie şi revocarea din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedinţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, numeşte şi revocă din funcţie preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie". 


Deși,  președintele comisiei, Florin Iordache, a dat asigurări că dezbaterile vor viza exclusiv articolele declarate neconstituționale de CCR, parlamentarii  PSD au formulat amendamente și la alte articole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel