Este un desert excelent pentru a te trata bine din când în când și poate fi luat atât la micul dejun, cât și la gustare, fără a neglija după masa de prânz, care cu aceste „dale” albe și o cafea bună se poate transforma într-adevăr într-o petrecere.
Ingrediente necesare:
250 de grame de ricotta ușoară;
250 de grame de iaurt grecesc alb;
120 de grame de făină dublu zero;
230 grame zahăr granulat (sau 110 grame stevie);
un plic de praf de copt;
8 grame de vanilie.
trei ouă;
sucul și coaja de două lămâi;
zahăr pudră.
Puneți cele trei ouă într-un castron, apoi adăugați zahărul (sau stevia) și mixați totul cu un tel până ajunge la o consistență ușoară și spumoasă.
Încercați și: Tartă dietetică cu ananas. Un desert ușor, cu un gust exotic. O felie are doar 150 de calorii
Apoi adăugați coaja și sucul celor două lămâi, ricotta ușoară și iaurtul grecesc. Continuați să amestecați și apoi adăugați făina și praful de copt.
Vă sugerăm și: Tartă cremoasă de fructe. Un desert cu un gust unic, care are doar 130 calorii
În acest moment, luați o formă de copt, de formă pătrată, ungeți-o cu unt și făină, apoi turnați aluatul în ea, nivelând suprafața cu o spatulă sau o lingură.
Citiți și: Brioșe de ciocolată. Fără lapte, unt și zahăr. O porție are mai puțin de 200 de calorii
Acum nu mai rămâne decât să puneți tava într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute. Când este gata, este scos din cuptor, se lasă să se răcească complet și se decorează cu un praf pudră. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News