Prăjitură pufoasă, fără făină și drojdie. Dacă înlocuiți zahărul din rețetă cu îndulcitorul, veți obține un desert de doar 85 de calorii pe porție.
Ingrediente: 70 de grame de zahăr sau îndulcitor după gust, 350 grame iaurt natural, 4 ouă, o lămâie, zahăr pudră pentru decor.
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Ungeți o tavă cu diametru de 20 cm cu un pic de ulei. Puteți pune la fund hârtie de copt, un pic umezită.
Separați gălbenușurile și albușurile în două boluri. Bateți albușurile cu mixerul până obțineți o spumă lucioasă. Separat, bateți gălbenușurile cu zahărul sau îndulcitorul până obțineți un amestec ușor și pufos. Adăugați iaurtul și coaja rasă, amestecând.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitură pufoasă, fără făină și drojdie, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Pădurea Neagră cu ciocolată și cireșe. Rețeta unui desert care te va cuceri iremediabil
Cu o spatulă și cu mișcări ușoare, de jos în sus, încorporați albușurile bătute spumă. Apoi transferați totul în tavă și coaceți prăjitura timp de jumătate de oră. Scoateți prăjitura din cuptor, lăsați-o să se răcească complet. Când s-a răcit, o puteți presura cu zahăr pudră. Poftă bună!.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitură pufoasă, fără făină și drojdie, s-ar putea să îți placă și rețeta Tartă cu ciocolată. Rețeta desertului rapid și delicios de Dragobete
Tartă cu ciocolată. Ingrediente: 2 gălbenușuri, 3 linguri zahăr, 2/3 pachet unt, 1 cană și jumătate de făină albă, 200 gr ciocolată, 2 gălbenușuri, 450 gr smântână dulce. Amestecă 2 gălbenușuri cu 3 linguri zahăr și 2/3 dintr-un pachet de unt până când obții o cremă omogenă.
Compoziția se întinde pe o tavă unsă și cu unt. Ulterior, tava se dă la rece pentru 30 de minute. Pune deasupra ei o bucată de hârtie de copt și da-o la cuptorul preîncălzit la 185 de grade Celsius.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News