Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură pufoasă cu portocale - un desert extrem de aromat și ieftin de făcut 
WhatsApp
Prăjitura pufoasă cu portocale este un desert cu un parfum intens de citrice. Ieftin, delicios și ușor de preparat cu rețeta noastră. 
Prăjitură pufoasă cu portocale

Prăjitura pufoasă cu portocale este un desert moale, cu aromă de citrice. Este o rețetă relativ ieftin de făcut, iar copiii tăi o vor îndrăgi, deoarece o pot savura ca gustare sau la micul dejun cu un suc de portocale la fel de sănătos.

Prăjitura cu portocale se prepară cu foarte puține ingrediente, toate autentice și în pași deloc complicați, pe scurt o prăjitură la îndemâna oricui.

Iată rețeta!

Ingrediente pentru o formă de copt de 24 cm

 

- 300 g făină

- 250 de zahăr

- 100 g unt

- 3 ouă

- sucul de la 3 portocale medii (aprox. 180 g)

- 1/2 flacon de aromă de vanilie (sau 3 g de vanilină)

- 16 g praf de copt

- zahăr pudră după gust 

Mod de preparare

 

Pentru a pregăti cea mai bună prăjitură pufoască cu portocale, combinați cele 3 gălbenușuri de ou, zahărul și untul înmuiat într-un recipient mare și bateți până când devine spumos.

Separat, se bat cele 3 albușuri de ou până devin tari. Se adaugă puțină făină cernută la amestecul de gălbenușuri și se amestecă bine.

Se adaugă sucul de portocale puțin câte puțin, alternând cu restul de făină. Se adaugă praful de copt și aroma de vanilie, amestecând bine.

La final se adaugă albușurile bătute și se amestecă ușor de jos în sus.

Se toarnă amestecul într-o formă de tort de 24 cm, pe care am uns-o cu unt și am tapetat-o cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit la 170° timp de aproximativ 30-35 de minute (în cuptorul static la 180° pentru încă 5-10 minute).

Faceți un test cu scobitoarea pentru a verifica coacerea.

Se poate umple cu marmeladă de portocale sau se poate servi cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

În funcție de mărimea portocalelor și, prin urmare, de consistența amestecului din sucul lor, poate fi necesar să lăsați prăjitura de portocale în cuptor cu câteva minute mai mult. Faceți întotdeauna "testul scobitorii" pentru a verifica dacă prăjitura s-a copt, mai ales în centru.

Dacă doriți o prăjitură de portocale cu aromă mai intensă, încercați să radeți o parte din coaja acesteia în aluat.

Prăjitura de portocale se va păstra, bine închisă, timp de câteva zile.

Puteți înlocui untul cu ulei, folosind 80 g (ulei de semințe de floarea-soarelui sau de arahide).

Vezi și: Lămâița de toamnă: un super desert gata în câteva minute. Nici nu ai nevoie de cuptor

 

-------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
     
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel