Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitura Fanta. Rețeta ideală pentru un desert delicios și ușor. Ar fi păcat să nu o pregătiți
WhatsApp
Cu blat pufos de cacao, cremă de brânză și jeleu de portocale, prăjitura Fanta este rețeta ideală când vreți să pregătiți ceva delicios. Este ușor de pregătit, are un aspect foarte plăcut și este preferată mai ales de copii.  
prajitura_fanta

Pentru blat aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri ulei, 4 linguri făină, 2 linguri cacao, 1 linguriță praf copt.

Pentru cremă aveți nevoie de: 600 g cremă de brânză, 200 g unt 82%, 200 g zahar pudră și vanilie. 

Pentru glazură aveți nevoie de: 800 ml suc portocale, 50 g zahăr și 50 g amidon. 

 

Mod de preparare  Prăjitura Fanta

 

Mixați ouăle cu zahărul, apoi adăugați ulei. Ulterior se adaugă făina, cacao și praful de copt.  Aluatul obținut se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Blatul se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru circa 15-20 minute.

Untul moale se mixează cu zahărul. Se adaugă vanilia, apoi crema de brânză. Pe un platou așezăm blatul, apoi întindem crema și nivelăm. Punem platoul în frigider și pregătim jeleul. Mai întâi, amestecăm amidonul cu 50 ml suc de portocale. Restul sucului îl punem într-un vas și adăugăm amidonul și zahărul. Se fierbe la foc mic, amestecând continuu, până devine ca un jeleu.

Jeleul răcit se întinde deasupra cremei și se nivelează. Prăjitura se dă la frigider pentru o noapte. Când e gata de servit, se taie cu un cuțit bine ascuțit. Fiecare prăjitură se poate decora cu frunzulițe de mentă și coajă rasă de lămâie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel