Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi. Ingrediente
1 cană de piure de cartofi (fierbinte)
1 cană de apă călduță
2 căni de făină
2/3 cană de pudră de cacao
2 lingurițe de ness
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
2/3 cană de unt nesarat, moale
2 căni de zahăr tos
1 lingurițăa esență de vanilie
2 ouă mari
Vezi și: Prăjitura genoveză, preparatul din trei ingrediente, fără drojdie, regina rețetelor în pandemie
Piureul de cartofi tebuie mixat cu apă. După ce pasta se răcește, se adaugă făina, pudra de cacao, nessul, bicarbonatul. Într-un bol separat, se pune untul cu zaharul și vanilia și se mixeaza-le timp de 2 minute, la viteza medie.
Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi, s-ar putea să îți placă și rețeta Budincă din pâine. Rețeta unui desert genial, gata în mai puțin de 30 de minute
Pune ouale în două reprize. Adauga treptat compoziția de piure și amesteca bine cu mixerul. Toarnă aluatul obținut într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-l la cuptor, la foc mediu, în jur de 35 de minute. Servește prajitura cu zahăr pudră pe deasupră.
Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi, s-ar putea să îți placă și rețeta Ciocolată de casă cu nuci și pudra de roșcove. Rețeta unui desert care nu te îngrașă
O altă variantă sunt brioșele. Amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt și sarea. Intr-un bol separat, freaca untul cu zaharul și piureul. Încorporează ouăle batute și laptele în mixtura de piure și adaugă treptat ingredientele uscate până obții un aluat moale. Umple formele de brioșe (3/4 pline) și bagă-le la cuptor, timp de 15-20 de minute. Decoreaza brioșele cu diverse glazuri sau toppinguri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News