Pentru foi aveți nevoie de: 1 kg făină, 4 ouă, 300 gr zahăr, 300 ml ulei, 300 ml lapte, o linguriță amoniac
Pentru cremă: 2 litri de lapte, 600 g zahăr, 300 gr făină, 500 g unt
Pentru glazură: 200 gr ciocolată, 200 ml lapte, 2 linguri unt.
Se amestecă ouăle cu zahărul, apoi se adăugă uleiul puțin câte puțin până se omogenizează. Ulterior, se adaugă laptele. Făina amestecată cu amoniac se încorporează peste restul compoziției și se amestecă până se obține un aluat consistent.
Aluatul se împarte în opt bucăți egale, din care se vor face opt foi necesare pentru a asambla prăjitura Carpați. Fiecare bucată de aluat o întindem subțire, cu un sucitor și apoi o lăsăm rulată pe sucitor. Punem într-o tavă hârtie de copt și desfacem foaia de pe sucitor, în tavă. Fiecare foaie obținută astfel se coace la foc mic aproximativ 10-15 minute.
Se topiește zahărul într-o cratiță. Adăugăm 300 de grame de făină și amestecăm. Se adaugă laptele și se lasă la fiert până se obține o consistență cremoasă. Apoi se adaugă untul și omogenizăm din nou.
Prăjitura Carpați se asamblează punând o foaie, apoi cremă, iarăși foaie și repetând procedura cu toate cele opt foi coapte. După aceea, băgăm prăjtura scurt timp la congelator. După ce se întătărește, o scoatem și tăiem marginile inegale și inestetice ale prăjiturii. Apoi, o tăiem în formă de triunghiuri, de mărimea dorită, potrivit retete.unica.ro.
Pentru glazură, se topește ciocolata la bain marie, apoi se adăugă laptele și untul. Glazura se toarnă peste fiecare triunghi în parte. La final, se poate orna cu nuci măcinate sau nucă de cocos. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News