Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură „1234” mega pufoasă! Desertul ăsta te scoate din minți! Metoda simplă și rapidă de preparare
WhatsApp
Prăjitura „1234” își trage numele de la faptul că recipientul pentru smântână, în mod normal de 200 ml, este folosit ca recipient de măsurare pentru restul ingredientelor. 
Prăjitură „1234” mega pufoasă! Desertul ăsta te scoate din minți! Metoda simplă și rapidă de preparare. FOTO: captură video YouTube @ Elu Sweets

În orice caz, dacă nu ai un recipient cu acea măsură, stai liniștit, noi îți dăm cantitățile ca să poți face totuși prăjitura „1234”. Vei vedea ce aromă interesantă are și cât de bogată este.

Rămâneți cu noi, vă explicăm cum să faceți prăjitura 1234 cu cremă de lapte într-un timp foarte scurt. Să gătim!

Gogoși cu portocale, fragede și pufoase. Sunt ușor de făcut și rezistă câteva zile în stare perfectă. Încearcă chiar azi această rețetă simplă!

 

Prăjitură „1234” - Ingrediente

- 1 cutie smântână (200 mililitri)

- 2 cutii de smântână umplute cu zahar (325 de grame)

- 3 cutii de smântână umplute cu făină de grâu (350 de grame)

- 4 oua L

- 2 lingurițe de vanilie lichida

- 1 lingură de praf de copt 

- 1 lingură de zahăr pudră pentru decor.

Făina de porumb nu este doar pentru mămăligă! Gătește acest pandișpan pufos și fraged chiar astăzi! O prăjitură delicioasă și economică

 

Prăjitură „1234” - Mod de preparare

 

Pentru a face celebra prăjitură „1234” cu cremă de lapte, vom folosi o cutie de smântână de 200 de mililitri, deși vă dăm și greutatea în grame în cazul în care cutia dumneavoastră este mai mare. Golește cutia de smântână într-un bol. Spălați bine, deoarece va fi măsura noastră pentru restul ingredientelor, de asemenea, uscați-o bine.

Acum, cu cutia curată, se măsoară două cutii cu zahărul, dar nu o umpleți complet, ca să nu fie o prăjitură excesiv de dulce. Apoi adăugați zahărul într-un castron mare și adăugați ouăle. Apoi, bateți bine cu telul electric până când amestecul face spumă și crește în dimensiune.

Acum încorporăm smântâna pe care o aveam rezervată și vanilia lichida. Continuați să bateți cu mixerul.

La final, se amestecă praful de copt cu făina și se cerne peste amestecul de ouă, zahăr și smântână. De data aceasta, amestecați totul ușor cu o spatulă sau niște tije manuale.

Preîncălziți cuptorul la 180 ºC și ungeți o formă de aproximativ 24 cm diametru . Apoi, turnați în ea aluatul de prăjitură „1234” și bateți de câteva ori forma pentru ca aluatul să se aseze și să se întindă bine. Coaceți cu căldură sus și jos timp de 30-40 de minute la 180 ºC sau până când trece testul scobitorii.

După ce ați gătit prăjitura „1234”, desfaceți-l cu grijă și lăsați-l să se răcească pe un grătar.

Odată rece, stropiți cu puțin zahăr pudră și aveți deja prăjitura „1234” gata de mâncat. Dacă ți-a mai rămas prăjitura pentru a doua zi, înfășoară în folie de plastic pentru a o păstra proaspătă. 

Pandișpan pufos cu mere și ovăz. Un desert de vis, cu minim efort. Nu o să-ți vină să crezi că iese așa capodoperă!

Poftă bună! 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt           
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g           
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G            

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel