Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea lui Adrian, un tânăr care a ales să se mute la țară și care, de la un singur bătrân cireș amar, a dezvoltat o afacere prosperă (FOTO)
WhatsApp
Adrian Pertea a fost nevoit să lase viața de oraș, după ce părinții lui au cumpărat un teren și o casă la țară. Deși, adolescent fiind, acest lucru putea să îi creeze mai multe nemulțumiri, Adrian a ales să vadă binecuvântările din aceste locuri. Și totul a pornit de la un singur cireș amar. 

Adrian a ajuns acum la 32 de ani și este student la Facultatea de Horticultură din București. De la afacerea începută timid, cu părinții, acum, alături de soția sa, a dezvoltat o fermă în adevăratul sens al cuvântului, unde cei mari și cei mici se pot bucura nu doar de cireșele amare, dar și de animale, cursuri de echitație și altele.

"Viața la țară e foarte frumoasa dar vine la pachet și cu multă muncă și răspundere“, este de părere Adrian Pertea.

2. -imagine fara descriere- (cai.jpg)

Bătrânul cireș amar care a dezvoltat o afacere românească prosperă

 

Acum 16 ani părinții mei au achiziționat un teren și o casă bătrânească în localitatea Bâldana, Dâmbovița, undeva la 25 de km. de București. Aici a început viața la țară pentru noi.

Pe atunci eram un adolescent care habar nu avea încotro să se ducă și ce ar putea să facă în viață.

Împreună cu casa și terenul am achiziționat și un cireș amar din sortimentul vechi (aprox. 80 de ani) pe care mai târziu l-am transformat în temelia unui mic proiect foarte drag familiei noastre și anume o mică livadă de cireși amari.

4. -imagine fara descriere- (cirese.jpg)

Având un mic teren gol în spatele casei, ne-am hotărât să înființăm livada mai sus menționată. Am luat altoi din acest cireș bătrân și am reușit să îl înmulțim și am plantat aprox. 100 de cireși amari.

Anii au trecut cireșii au crescut și au început să producă. Fiind mulți iubitori de dulceață de cireșe amare, livada noastră a început să capete și notorietate“, povestește Adrian începuturile sale și adaptarea la viața la țară.

Povestea lui Adrian, un tânăr român care a ales să se mute la țară 

 

Tănărul antreprenor își împărtășește experiența pe grupul de socializare „Mutat la țară - viața fără ceas“, unde aproape 270.000 de oameni își împărtățesc experiențele.

Pe parcurs s-a alăturat și soția mea în acest proiect și mica noastră livadă a crescut de la 100 de pomi la aprox 650 în prezent iar micul nostru loc a devenit o mică fermă. Împreună cu soția mea au apărut și cai în mica noastră fermă (ea fiind pasionată de echitație), au apărut și păsări (gâște, rațe, curcani, găini de ouă și de frumusețe etc)“, mai spune tânărul Adrian.

3. -imagine fara descriere- (pertea.jpg)

Și iată că, în 2023, micul nostru loc s-a transformat într-o mică afacere în care avem de toate, pasiunea a devenit un job, am reușit să termin și facultatea de horticultură la 32 de ani datorită acestei pasiuni și muncim de dimineața până seara, dar nu regretăm nimic, totul vine cu foarte multă muncă și multă răspundere dar suntem fericiți“, explică el, arătând că se poate ca viața la țară să devină un stil de viață nu doar sănătos, ci și profitabil.

Viața la țară e foarte frumoasă, vă dorim succes în tot ceea ce vă propuneți să faceți“, conchide el în postarea de pe „Mutat la țară - viața fără ceas“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel