Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia își securizează granița cu Rusia: o face cu infraroșu, electronică
WhatsApp
Polonia începe procedura de securizare a graniței cu Rusia, porțiunea Kaliningrad: va fi o barieră electronică, alături de un sistem cu senzori pe infraroșu. 

Polonia va începe procesul de consolidare a graniţei sale cu Rusia, mai exact graniţa sa cu regiunea rusă Kaliningrad, prin crearea unei bariere electronice, a relatat Agenţiei RAR, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grănicerii al Republicii Polonia, Anna Michalska, transmite Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

''Se preconizează extinderea protecţiei în perimetrul frontierei, atât la graniţa cu regiunea Kaliningrad, cât şi în apropierea râului de graniţă Bug'', a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grănicerii al Republicii Polonia, Anna Michalska.

Potrivit oficialului, lucrările pentru consolidarea frontierei de stat polone ar trebui să înceapă anul acesta. După cum notează Agenţia RAR, în momentul de faţă, Polonia continuă să construiască o barieră electronică cu infraroşu cu o lungime totală de 202 kilometri la graniţa sa cu Belarus, unde sunt instalaţi stâlpi pentru camere video speciale, iar apoi urmează să fie instalaţi anumiţi senzori cu un reflector special şi transmiţători speciali, relatează 

Problemele cu migranții din Belarus

 

Frontiera polono-belarusă are 418 de kilometri lungime, din care 186 de kilometri de graniţă terestră. Vara şi toamna trecută, situaţia la graniţa terestră a fost tensionată, în condiţiile în care mii de oameni au încercat să pătrundă ilegal pe acolo în UE.

Uniunea Europeană l-a acuzat cu acea ocazie pe preşedintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, că a adus intenţionat migranţi din regiuni aflate în criză la frontiera externă a UE pentru a pune presiune pe Occident.

Odată cu încălzirea vremii, în ultimele săptămâni au crescut şi încercările de a trece fraudulos frontiera polono-belarusă, notează dpa. 

Militarii au ridicat încă din august 2021 un gard provizoriu pe secţiunile terestre ale frontierei comune pentru a îngreuna tentativele de trecere a graniţei. Acest gard dotat cu sârmă ghimpată are 2,5 metri înălţime.

De la sfârşitul lui ianuarie, gardul provizoriu a fost înlocuit cu o barieră permanentă de 5,5 metri înălţime, echipată cu senzori de mişcare şi cu camere video. A

 Polonia a semnalat o scădere a fluxului de imigranţi ilegali, după construirea gardului la graniţa cu Belarus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel