Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia deschide fabrică pentru sisteme de rachetă
WhatsApp
Polonia a semnat marţi un acord-cadru cu compania poloneză PGZ, în cadrul unei cooperări prevăzute cu compania britanică MBDA Missile Systems cu privire la producţia în această ţară a unui sistem mobil de 23 de lansatoare de rachete cu rază scurtă de acţiune, informează AFP.
Alertă în Italia. Zece regiuni ar putea fi afectate de fragmente din racheta chinezească: „Rămâneți în case, departe de uși și ferestre!”

Grupul de armament PGZ, controlat de stat, a "acceptat misiunea de a integra şi de a crea lansatoare de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acţiune ce vor fi destinate armatei poloneze", a declarat ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, conform unui comunicat oficial.

Potrivit presei poloneze, valoarea contractului privind acest sistem, denumit Narew, se ridică la circa 15,5 miliarde de euro.

Vicepreşedintele MBDA Europe, Jim Price, a declarat că grupul său "se angajează să răspundă pe deplin ambiţiilor Poloniei de a dispune de un sistem Narew puternic şi fabricat integral în Polonia", relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel