Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PNRR. Florin Cîţu, după întâlnirea cu șeful PSD, Marcel Ciolacu: "Nu am negociat"
WhatsApp
Premierul Florin Cîţu a declarat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o joi, la Palatul Victoria, cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe capitole, cu toate bugetele şi elementele de reformă cuprinse în document, subliniind că nu a negociat PNRR cu partenerii de discuţii. 

"Această discuţie, nimic special. Ne întâlnim cu sindicate, patronate şi partide politice pentru a prezenta PNRR. Vor mai fi şi alte întâlniri. Astăzi, unele sindicate şi patronate au ales să facă parte din delegaţia PSD. Surprinzător, dar asta este.

Am prezentat, nu am negociat, am prezentat PNRR, un PNRR care a şi fost apreciat, în special partea de reforme, de Comisia Europeană, şi astăzi am prezentat aceste elemente. Elemente de reformă care au fost aprobate sau discutate în coaliţie, coaliţie care are în spate voturile românilor (...) Am prezentat toate capitolele din PNRR, cu toate bugetele", a declarat Florin Cîţu, joi, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

 

Premierul Florin Cîţu, despre discuţiile cu Marcel Ciolacu: "Nimic special"

 

Premierului i s-a cerut să comenteze declarația lui Marcel Ciolacu, potrivit căreia nu a fost prezentat proiectul PNRR, ci niște generalități.

„Nu vreau să comentez despre capacitatea de înțelegere a celor cu care noi dialogăm. Am prezentat toate capitolele din PNRR, cu bugetul aferent fiecărui capitol. Am discutat și în detaliu, lucrurile au fost foarte aplicate”, răspunde Cîțu.

El a respins ipoteza ca PSD să-și aducă un aport la PNRR.

„Acest PNRR are o componentă importantă de reforme. Acea componentă de reforme are în spate voturile românilor care au ales această coaliție care guvernează”, afirmă Florin Cîțu.

 

Marcel Ciolacu: "În continuare PNRR nu are coerență"

 

Prim-ministrul nu spune dacă va prezenta PNRR în plenul Parlamentului.

„Vom vedea cum se va desfășura săptămâna viitoare. PNRR este un program al guvernului. A fost prezentat în Parlament, a fost prezentat azi, îl prezentăm tuturor... Vom vedea ce vom face miercuri în Parlament. Trebuie să avem BPR, apoi plenul reunit. Sunt mai mulți pași de făcut... Care partide politice au cerut? Că doar un partid a cerut. Cred că e prima oară când un proiect al guvernului e prezentat tuturor”, spune premierul.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus, joi, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Florin Cîțu, că a venit să-l ajute să iasă din impas, după ce Comisia a respins două planuri trimise de Guvern. „În continuare PNRR nu are coerență”, a spus liderul social-democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel