Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PNL a decis să nu-l accepte pe Dacian Cioloș premier: "Să caute susținere la PSD și AUR"
WhatsApp
Partidul Național Liberal, reunit în sedință de urgență astăzi, a decis să nu-l susțină pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru al României. Anunțul vine în mod surprinzător, în condițiile în care părea că întreaga criză politică din România urma să-și găsească rapid rezolvare, după ce Klaus Iohannis l-a propus pe Cioloș pentru această funcție.  Ar fi însemnat refacerea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR. 

Florin Cîțu anunță că Dacian Cioloș va trebui să găsească susținere la PSD și AUR pentru votul de învestitură din Parlament. 

"A fost o decizie politică. După cum știți bine, guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Votul pentru moțiunea de cenzură arată că AUR, PSD și USR s-au unit în jurul unui obiectiv și a unor valori comune. Votul USR a însemnat ruperea coaliției de guvernare. Votul USR a fost decisiv pentru dărâmarea guvernului. Premierul Dacian Cioloș are datoria să încerce să găsească majoritate la USR și AUR. Dacă premierul desemnat nu va reuși să obțină o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele politice responsabile, exceptând AUR pentru o soluție bună pentru România," a declarat Florin Cîțu în urmă cu puțin timp.

Dacian Cioloș, nominalizat de Klaus Iohannis. A fost singura propunere de premier, exceptând-o pe cea a AUR

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Partidul Național Liberal și Partidul Social-Democrat nu au venit cu propuneri pentru premier. Mai mult decât atât, Iohannis nu a cerut PSD o propunere în cadrul negocierilor care au avut loc la Cotroceni. 

Iohannis a anunţat, luni, că a decis să îl desemneze pe Dacian Cioloş candidat pentru funcţia de prim-ministru.

"Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reţinut una pe care o voi şi pune în practică, şi anume am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş", a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a avut luni consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel