Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PNL a decis să nu-l accepte pe Dacian Cioloș premier: "Să caute susținere la PSD și AUR"
Partidul Național Liberal, reunit în sedință de urgență astăzi, a decis să nu-l susțină pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru al României. Anunțul vine în mod surprinzător, în condițiile în care părea că întreaga criză politică din România urma să-și găsească rapid rezolvare, după ce Klaus Iohannis l-a propus pe Cioloș pentru această funcție.  Ar fi însemnat refacerea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR. 

Florin Cîțu anunță că Dacian Cioloș va trebui să găsească susținere la PSD și AUR pentru votul de învestitură din Parlament. 

"A fost o decizie politică. După cum știți bine, guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Votul pentru moțiunea de cenzură arată că AUR, PSD și USR s-au unit în jurul unui obiectiv și a unor valori comune. Votul USR a însemnat ruperea coaliției de guvernare. Votul USR a fost decisiv pentru dărâmarea guvernului. Premierul Dacian Cioloș are datoria să încerce să găsească majoritate la USR și AUR. Dacă premierul desemnat nu va reuși să obțină o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele politice responsabile, exceptând AUR pentru o soluție bună pentru România," a declarat Florin Cîțu în urmă cu puțin timp.

Dacian Cioloș, nominalizat de Klaus Iohannis. A fost singura propunere de premier, exceptând-o pe cea a AUR

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Partidul Național Liberal și Partidul Social-Democrat nu au venit cu propuneri pentru premier. Mai mult decât atât, Iohannis nu a cerut PSD o propunere în cadrul negocierilor care au avut loc la Cotroceni. 

Iohannis a anunţat, luni, că a decis să îl desemneze pe Dacian Cioloş candidat pentru funcţia de prim-ministru.

"Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reţinut una pe care o voi şi pune în practică, şi anume am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş", a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a avut luni consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru. 

G Ad:

[citeste si]

Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
26 noi 2021, 22:04
DCMedical.ro
26 noi 2021, 18:35
DCBusiness.ro
26 noi 2021, 22:43
DefenseRomania.ro
23 noi 2021, 20:54
DCBusiness.ro
26 noi 2021, 22:43
DefenseRomania.ro
23 noi 2021, 20:54
DCNews.ro
26 noi 2021, 22:04
DCMedical.ro
26 noi 2021, 18:35
Spectacola.ro
26 noi 2021, 22:14
Spectacola.ro
26 noi 2021, 22:14