Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PMP va fuziona cu PNL. Partidul fondat de Traian Băsescu are 2.250 de aleși locali
WhatsApp
Formațiunea fondată de Traian Băsescu, PMP, va fuziona cu PNL. Liderii PMP au decis începerea negocierilor cu liberalii. Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali.

Liderii PMP au decis să înceapă negocierile pentru ca formațiunea fondată de Traian Băsescu să fie absorbită de Partidul Național Liberal, au spus pentru MEDIAFAX surse din PMP.

„Am decis să începem negocierile. Și liberalii sunt de acord, că dacă s-ar opune, o parte din aleșii noștri locali ar migra către Orban”, adaugă sursele citate.

Din PNL fac parte foștii liderii ai PDL, printre care Vasile Blaga și Emil Boc, cu care Traian Băsescu s-a certat în urma congresului în care Elena Udrea a pierdut alegerile din partid.

Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali. La ultimele alegeri locale a ratat intrarea în Parlament, nereușind să atingă pragul electoral.

Traian Băsescu spunea în 2013, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, Partid Democrat”.

PNL trece la rândul său prin schimbări majore

 

Ludovic Orban a anunțat vineri că Biroul Executiv al PNL a propus excluderea lui din partid.

„Sunt mândru, sunt onorat că sunt victima unei găști demolatoare care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ai de la conducerea partidului, au formulat propuerea de ezcludere a mea din PNL. Sunt onorat pentru că acest lucru demonstrează clar că nu am nicio legătură cu toate lucrurile făcute de Klaus Iohannis”, a declarat Ludovic Orban la finalul ședinței.

„Decizia de astăzi mă face un om liber, liber să-i reprezint pe toți cetățenii de bună credință, pe toți oamenii din țara asta care cred că au șansa să fie reprezentați corect la nivel politic, de oameni cu bun simț, loiali, cu frica de Dumnezeu. Sunt liber să creez o construcție polittică sănătosă care să ofere din nou speranță României după ce din păcate speranțele a milioane de români au fost năruite de ticăloșia și lipsa de onoare a multora din cei care din păcate mi-au fost colegi. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali, cu toți colegii mei care au caracter, bun simț, onoare, decență și respect față de cetățean o forță care să dea din nou șansa României de a avea un proiect cu adevărat liberal, național, bazat pe valorile creștine de dezvoltare a României”, a mai spus Ludovic Orban.

Acesta susține că nu îi pare rău de nimic din ceea ce a făcut în ultimii 31 de ani.

„Cei care conduc PNL au transformat această formațiune politică într-un loc de prostituție politică, obligând membrii să se prostitueze și să stea în pat cu dușmanii, trădând alegătorii”, a adăugat Orban, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel