Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UPDATE. Plan roșu de intervenție, la Spitalul COVID Târgu Cărbunești: Instalația de Oxigen s-a stricat. Pacienții, evacuați
WhatsApp
A fost activat planul roșu de intervenție la spitalul Târgu Cărbunești, din Târgu-Jiu, județul Gorj, după ce instalația de oxigen s-a stricat. Aproximativ 100 de pacienți sunt transferați, de urgență, la alte spitale. Pe secția de Terapie Intensivă erau, în stare gravă, 15 persoane.

Instalația de oxigen a cedat la spitalul Târgu Cărbunești, din Târgu-Jiu. În unitatea medicală, suport Covid, sunt internate peste 100 de persoane, dintre care 15 pe secția de Terapie Intensivă, în stare gravă. 

În prezent, o secție din Spitalul Târgu Jiu este evacuată, pentru a putea prelua pacienții transferați.

„A fost activat planul roșu de intervenție în urma unei defecțiuni apărute de stația de oxigen a Spitalului Târgu Cărbunești. Sunt direcționate la fața locului toate forțele, încercăm să suplimentăm sursele de oxigen, până vom vedem cât de repede va fi remediată defecțiunea”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții ISU Gorj.

La faţa locului sosesc echipaje SMURD care intervin pentru a aduce oxigenul de care este nevoie la Terapie Intensivă. Acolo sunt foarte mulţi pacienţi care au nevoie de oxigen şi riscă să aibă probleme grave dacă nu vor primi oxigen la timp. Unitatea medicală de urgenţă din Târgu Cărbuneşti este suport COVID-19.

A fost activat planul roșu la spitalul Târgu Cărbunești

 

Echipele de salvare aduc butelii cu oxigen pentru a-i ajuta pe pacienţii care au nevoie. Prefectul judeţului a intrat prin telefon la România TV şi a spus că speră ca problema să fie rezolvată în două ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Florin Chisim, a fost solicitat sprijin şi de la unităţi medicale din judeţele învecinate. "Deocamdată nu există pacienţi afectaţi, există o rezervă de oxigen, dar trebuie să suplimentăm", a spus Florin Chisim. 

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen. Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse: 

ISU MH - 3 ambulanțe SMURD
ISU HD - 1 autospecială pentru transport victime multiple
ISU DJ - 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
ISU VL - 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD.

Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen.

Misiunea este în dinamică.

Prefect: „Sunt aproximativ 100 de bolnavi, dintre care 15 pe secția de ATI“

 

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, susține că aproximativ 100 de bolnavi care erau internați la Spitalul din Târgu Cărbunești sunt evacuați, după ce stația de oxigen a unității s-a sricat.

„Sunt aproximativ 100 de bolnavi, dintre care 15 pe secția de ATI, toți sunt evacuați”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marcel Iacobescu.

Confom acestuia, pacienții în stare gravă sunt transportați către secția ATI de la Târgu Jiu, iar ceilalți vor fi duși la alte spitale din județ.

„Toți bolnavii au fost trecuți aproape instantaneu pe tuburi de oxigen”, a mai spus prefectul.

Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

„A fost activat planul roșu de intervenție în urma unei defecțiuni apărute de stația de oxigen a Spitalului Târgu Cărbunești. Sunt direcționate la fața locului toate forțele, încercăm să suplimentăm sursele de oxigen, până vom vedem cât de repede va fi remediată defecțiunea”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții ISU Gorj.

UPDATE: Doi dintre pacienți au DECEDAT

 

Doi pacienți de la secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, unde stația de oxigen s-a stricat vineri dimineața, au murit, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

UPDATE. Poziția Ministerului Sănătății

 

Ministerul Sănătății a fost anunțat despre o defecțiune la instalația de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.

Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI. 
Din primele informații,  la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora. 

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel