Astfel de plăcinte pot fi servite cu ușurință la masă ca aperitiv sau luate în aer liber pentru o gustare.
Tartă cu lămâie la pahar. Cum faci un mega desert din cinci ingrediente și-o lămâie
Pentru aluat:
- 350 grame de făină (+50 grame pentru stropirea mesei)
- 200 mililitri apă clocotită
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui.
Pate din legume. Nu se compară cu nimic altceva: cremos și gustos. Super rețetă!
Pentru umplutură:
- 200 de grame de brânză (pe care o preferați: caș, brânză de vaci, telemea etc)
- 1 legătură de mărar
- 2 căței de usturoi
- 6 roșii cherry
- sare după gust.
Cremă de brânză de casă, dintr-un singur ingredient. Mai gustoasă decât în orice supermarket
Într-un castron, amestecați apa clocotită, sarea, zahărul, uleiul vegetal. Amestecați până când zahărul și sarea se dizolvă. Adăugați făina și frământați rapid până devine un aluat neted. Acoperiți cu un prosop, lăsați-l într-un loc călduros timp de 30 de minute.
Între timp, pregătiți umplutura. Turnați brânza într-un bol și adăugați mărarul tocat mărunt, usturoiul trecut printr-o presă și puțină sare. Amestecați totul bine cu o furculiță.
Stropiți masa de lucru cu făină, apoi împărțiți aluatul în două părți egale. Întindeți ambele bucăți de aluat cu un sucitor într-un strat subțire. Pe un strat de aluat, cu un pahar, se marchează locul pentru umplutură. Pune niște brânză și o felie de roșie, ca în imagini.
Acoperiți cu al doilea strat de aluat, iar apoi apăsați cu paharul peste, astfel încât umplutura să fie în centru. Așa tăiem plăcintele.
Scoateți resturile de aluat, amestecați fără făină într-un bulgăre și apoi facem plăcinte din el după același principiu.
Prăjiți plăcintele în ulei vegetal, la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenesc. Servește „bombele” calde și bucură-te de masa ta!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News