Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plăcinte de post pufoase cu cartofi. N-o să-ți vină să crezi cât de bune sunt!
WhatsApp
Plăcintele de post cu cartofi sunt atât de gustoase încât veți dori să le gătiți în toate perioadele anului. Da, și arată și foarte apetisante!
Plăcinte de post pufoase cu cartofi. N-o să-ți vină să crezi cât de bune sunt! FOTO: captură YouTube @Еда на любой Вкус

Plăcintele de post cu cartofi, calde sau reci, pot fi servite alături de un ceai în familie, sau ca un prânz la serviciu, completate, de exemplu, cu o salată de legume proaspete. Asigurați-vă că îi serviți pe colegi cu plăcintele de cartofi, mai ales pe cei care cred că mâncarea fără carne nu poate fi gustoasă. Toată lumea va iubi aceste plăcinte! 

Rețetă sănătoasă de plăcintă cu lămâie. Este o prăjitură demențială și pufoasă, gata în doar câțiva pași

 

Plăcinte de post cu cartofi - Ingrediente

 

- 500 g aluat 

- 6 cartofi medii

- 2 cepe medii

- 3 linguri ulei vegetal

- 1 linguriță condimente pentru cartofi

- piper negru proaspăt măcinat

- 1 lingură ceai negru

- sare.

Chec pufos și fraged de post. Fără lapte și fără ouă, gata într-o clipă!

 

Plăcinte de post cu cartofi - Mod de preparare

 

Dezghețați în avans aluatul pentru plăcinte și lăsați-l să crească puțin la temperatura camerei. Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Fierbeți cartofii pentru plăcinte în apă clocotită cu sare, în coajă, până când se înmoaie. Turnați peste apă rece, răciți, curățați și dați pe răzătoare.

Curățați și tocați mărunt ceapa pentru umplutura plăcintelor. Se călește ceapa în ulei vegetal la foc mediu până se rumenește, aproximativ 10 minute. Adăugați condimente și piper negru și amestecați cu cartofii.

Se toarnă ceaiul negru într-o cană cu aproximativ 80 ml apă clocotită și se lasă să se infuzeze, apoi se strecoară. Această infuzie este necesară pentru a unge plăcintele (în loc de ou sau untul obișnuit).

Prăjitură cu ciocolată din doar două ingrediente. O aromă intensă și o textură fragedă care se topește în gură. Gustul e de milioane

Împărțiți aluatul pentru plăcinte în 12 părți egale. Puneți o lingură mare de umplutură în centru, rulați și lipiți marginile.

Așezați plăcintele de cartofi pe o foaie de copt, la o distanță de 1,5 cm între ele, și ungeți-le cu ceai negru. Se lasă să stea 15 minute. Coaceți în centrul cuptorului pentru aproximativ 20 de minute. Se servesc calde sau reci.

Sfat util: Aluatul pentru plăcinte cu cartofi este ușor de făcut și în casă. Se dizolvă în 250 ml apă caldă 25 g drojdie proaspătă, 2 linguri de zahăr și o linguriță de sare. Adăugați 2 linguri de ulei vegetal și amestecați. Se toarnă 400 g de făină și se frământă aluatul. Se lasă la dospit si se folosește aluatul conform rețetei.

La umplutura plăcintelor cu cartofi puteți adăuga și ceapă verde tocată și verdeață tocată: pătrunjel, mărar sau coriandru.

Poftă bună!

Plăcintă italiană de cartofi, rețeta simplă: se face cu ce ai prin frigider și iese mereu delicioasă

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel