Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plăcintă moldovenească cu cartofi: Bucură-te de savoarea tradițională la tine acasă!
WhatsApp
Această plăcintă moldovenească cu cartofi este o adevărată încântare pentru papilele gustative, combinând gustul bogat al cartofilor cu aroma inconfundabilă a brânzei. Este o rețetă ușoară, perfectă pentru a fi împărtășită în familie sau cu prietenii.
Plăcintă moldovenească cu cartofi: Bucură-te de savoarea tradițională la tine acasă! / Foto: Captura Youtube

Plăcinta moldovenească cu cartofi este un deliciu tradițional al bucătăriei moldovenești, care îmbină savoarea cartofilor cu gustul inconfundabil al aluatului fraged. Această rețetă simplă și delicioasă este perfectă pentru a fi savurată ca gustare sau chiar ca fel principal într-o masă alături de cei dragi. Iată cum să o pregătiți:

 

Plăcintă moldovenească cu cartofi - Ingrediente

 

Pentru aluat:

- 300g făină

- 150g unt rece, tăiat cubulețe

- o linguriță sare

- un ou

- 50ml apă rece

Pentru umplutură:

- 4 cartofi mari, curățați și tăiați cubulețe

- o ceapă mare, tocată

- 2 căței de usturoi, mărunțiți

- 100g bacon sau slănină, tăiată cubulețe (opțional)

- 100g brânză telemea sau cașcaval, rasă

- Sare și piper după gust

- Ulei pentru călit

 

Plăcinta moldovenească cu cartofi - Rețea pas cu pas

 

Pregătiți aluatul: Într-un castron mare, amestecați făina și sarea. Adăugați untul cubulețe și frecați între degete până când amestecul devine mărunt și nisipos. Adăugați oul și apă rece, apoi amestecați până când se formează un aluat omogen. Înfășurați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute.

Pregătiți umplutura: Într-o tigaie, căliți ceapa în puțin ulei până devine translucidă. Adăugați usturoiul și baconul sau slănina, dacă folosiți, și căliți-le până când baconul începe să se rumenească ușor. Adăugați cartofii cubulețe și căliți-le până când sunt moi, dar nu sfărâmați. Condimentați cu sare și piper după gust. Lăsați amestecul deoparte să se răcească.

Asamblare: Împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți fiecare parte în foi subțiri, pe o suprafață presărată cu făină. Puneți o foaie de aluat într-o tavă unsă și presărați jumătate din cantitatea de brânză rasă peste aluat. Adăugați umplutura de cartofi uniform peste brânză. Acoperiți cu cealaltă foaie de aluat și sigilați marginile.

Coacere: Înțepați ușor suprafața plăcintei cu o furculiță pentru a permite aburilor să scape în timpul coacerii. Coaceți la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit.

Servire: Lăsați plăcinta să se odihnească timp de câteva minute înainte de a o tăia în bucăți și a o servi. Poate fi savurată atât caldă, cât și rece.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel