Publicitate
- 2 cartofi mari
- 1 ceapă mică
- 150 de grame de șuncă
- 200 de grame de brânza de brie
- 4 ouă
- sare
- piper
- 100 de mililitri de ulei de măsline extravirgin.
Începem prin a curăța și tăia ceapa în fâșii julienne și o prăjim într-o tigaie cu uleiul de măsline când este fierbinte. În timp ce se călește ceapa, curățăm cartofii și îi tăiem felii de aproximativ 2 sau 3 centimetri grosime pe care îi adăugăm în aceeași tigaie și amestecăm din când în când. Gătiți până sunt gata, dar nu prea moi.
Scoateți ceapa și cartofii din tigaie, puneți-i într-o strecurătoare pentru a elibera excesul de ulei și puneți deoparte. Între timp, tăiați șunca în cuburi și bateți ouăle.
Chiftele din griș, fragede în interior cu o crustă delicioasă la exterior. Îți lasă gura apă!
Puneți cartofii scurși de ulei și ceapa într-un castron mare, adăugați șunca și ouăle și asezonați cu sare și piper dupa bunul plac. Amestecăm bine.
Tăiați brânza în bucăți și adăugați-o, amestecați cu grijă și turnați plăcinta din cartofi și ceapă într-o tavă potrivită pentru cuptor.
Puneți plăcinta din cartofi și șuncă în cuptorul preîncălzit la 180 ºC și coaceți timp de 35-40 de minute sau până când plăcinta noastră este întărită. Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News