În plus, această variantă de plăcintă cu lămâie în cupe fără coacere nu este doar originală în prezentare, ci și în prepararea ei. Acest lucru se datorează faptului că nu veți avea nevoie de un cuptor pentru a o prepara.
La StiriDiaspora.ro vă învățăm cum să faceți plăcintă cu lămâie într-un pahar fără cuptor. Să gătim!
„Oasele bunicii”, altfel de gogoși delicioase și rafinate. Încearcă-le chiar astăzi! Notează rețeta
Pentru bază:
- 150 de grame de biscuiți simpli cu vanilie
- 60 de grame de unt.
Pentru umplutură:
- 375 de mililitri de lapte
- 75 de grame de zahăr
- 35 de grame de amidon de porumb
- 150 de mililitri de suc de lămâie
- coaja de la o lămâie
- 3 gălbenușuri de ou.
Pentru bezea:
- 3 albușuri
- 135 de grame de zahăr.
Pentru a începe cu rețeta de plăcintă cu lămâie fără coacere, mai întâi procesați biscuiții de vanilie cu untul. Ar trebui să obțineți o consistență ca nisipul umed. Adăugați o lingură bună din această compoziție în fiecare pahar pentru a face baza plăcintei cu lămâie. Aplicați puțină presiune cu vârful unui sucitor, astfel încât să fie bine compactat și să nu se destrame. Apoi le dai la rece în timp ce faci umplutura.
Începeți să pregătiți umplutura pentru plăcinta cu lămâie încălzind laptele cu jumătate din zahăr și coaja de lămâie la foc mediu.
Truc: dacă doriți, puteți adăuga lapte condensat și pregăti o plăcintă de lămâie rafinată cu lapte condensat fără cuptor.
În timp ce laptele se încălzește, într-un recipient care rezistă la căldură, dizolvați sucul de lămâie, amidonul de porumb, restul de zahăr și gălbenușurile.
Adăugați laptele fierbinte în acest preparat și amestecați ca să nu se formeze cocoloașe.
Luați-o înapoi în oală pentru a încălzi umplutura plăcintei cu lămâie la foc mic în timp ce amestecați până se îngroașă.
Când crema s-a încălzit, umple-ți plăcinta cu lămâie și dă-o la rece acoperită ca să nu se formeze un strat dur.
La sfârșit, pregătiți bezeaua. Pentru a face acest lucru, duceți zahărul într-o oală pe un arzător cu focul stins și acoperiți-l cu aproximativ 6 linguri de apă. Apoi, aprindeți focul și încălziți până la aproximativ 118 ºC .
Albușurile se bat și, când siropul de zahăr este gata, se toarnă puțin câte puțin continuând să amestecați.
Bateți până când bezeaua este tare, până când întoarceți recipientul cu susul în jos și nu cade.
Acoperiți-vă plăcinta cu lămâie cu bezea și rumeniți-o cu o torță dacă aveți una.
Acum vă puteți bucura de desertul de plăcintă cu lămâie în căni sau pahare. Dacă doriți, le puteți răci puțin înainte de a le mânca, pentru că sunt mult mai gustoase dacă sunt date întâi la rece.
Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News