Rețeta de plăcintă cu kiwi și cremă de smântână se face foarte ușor și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Aroma fructelor se va împleti perfect cu textura cremei. Iată cum se face și de ce ingrediente ai nevoie.
Blat:
- 2 ouă
- 50 g de unt
- 50 g de zahăr
- 2 lingurițe de praf de copt
- aproximativ 150 g făină
Cremă:
- 100 g de zahăr
- 150 gr brânză de vaci (tip almette, Olanda)
- 150 ml smântână de 33-35% grăsime
- 2 ouă
⠀
- 500 g de kiwi
Pasul 1 - se prepară aluatul
Se amestecă untul și zahărul, se adaugă ouăle și se amestecă. Se adaugă praful de copt și făina și se frământă aluatul. Se curăță fructele de kiwi și se taie în cubulețe. ⠀
Pasul 2 - se prepară crema
Se bate smântâna cu zahărul, se adaugă ouăle, iar apoi se amestecă brânza de vaci. Se unge ușor forma cu unt, apoi se întinde aluatul. Se așază kiwi deasupra aluatului și se toarnă crema.
Pasul 3 - se coace plăcinta
Se pune plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se coace timp de 35-40 de minute.
FOARTE IMPORTANT: Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în porții.
Poftă bună!
Vezi și: Toast cu cartofi - așa faci cele mai bune sandvișuri pe care le-ai mâncat vreodată
------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
REȚETĂ BONUS
Prajitura cu mere pentru leneși este o rețetă simplă, pe care oricine o poate prepara fără prea mari bătăi de cap.
Prăjitura cu mere este, fără îndoială, un desert clasic al copilăriei. Se potrivește perfect în orice sezon, fie că folosim mere de vară, cele mici și aromate, până la recolta de toamnă care rezistă în cămară până la primăvară-vară.
Ingrediente pentru blat:
4 ouă
- 1 cană de zahăr
- 1 cană iaurt
- 9 linguri de ulei vegetal
- 2 căni făină
- 1 praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg mere
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de griș
- 1 cană de zahăr (sau după gust)
- 1 linguriță scorțișoară
Prăjitură cu mere. Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahărul până când zahărul s-a topit bine. Se adaugă uleiul și iaurtul, iar apoi făina și praful de copt.
După ce s-a omogenizat aluatul, se împarte în două părți egale. O parte se pune într-o tavă unsă cu dimensiunea de 25×35 cm și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se coace timp de aproximativ 10 minute.
În acest timp, se călesc merele rase cu zahărul, apoi se adaugă grișul și scorțișoara.
Se îndepărtează tava din cuptor și se așează uniform umplutura de mere pe tot aluatul aproape copt. După ce am terminat de întins umplutura, punem a doua parte a amestecului de aluat.
Se dă la cuptor până când prăjitura cu mere se coace frumos și capătă o culoare maronie. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptorul pe care îl folosiți.
După ce prăjitura este gata, se scoate din cuptor și se presară zahăr pudră deasupra.
Se lasă să se răcească, se taie în cuburi și se servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News