Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plăcintă cu dovleac - Află care este ingredientul secret. Toți se vor întreba ce face ca această plăcintă să fie atât de bună
WhatsApp
Plină de savoare, această plăcintă cu dovleac este preferata tuturor. Este bogată, netedă și are un gust incredibil servită cu frișcă bătută! Citește rețeta pentru cea mai bună plăcintă!
Foto: Captură video youtube

Știați că testarea rețetei perfecte de plăcintă cu dovleac este mult mai dificilă decât s-ar presupune!? Dovleac proaspăt, dovleac la conservă, ghimbir, fără ghimbir, zahăr brun, zahăr alb, amidon de porumb, făină, fără amidon de porumb, fără făină...?

Dar noi am descifrat codul plăcintei de dovleac pentru dumneavoastră. Urmează rețeta pentru cea mai bună plăcintă!

 

Crusta de plăcintă

 

Să începem cu crusta de plăcintă. Fiecare plăcintă cu dovleac trebuie să înceapă cu o crustă de plăcintă stelară. Coaja de plăcintă făcută în casă folosește un amestec de untură și unt, astfel încât să obțineți cea mai gustoasă și fragedă crustă de plăcintă cu gust de unt. Este ușor de făcut. 

 

Ingredientul secret

 

Sună incredibil de ciudat, dar piperul negru proaspăt măcinat este ingredientul secret din umplutura de plăcintă cu dovleac. Am primit acest sfat de la echipa genială de bucătari de la King Arthur Baking. Acest mic adaos transformă plăcinta de dovleac în cea mai bună plăcintă de dovleac. Nimeni nu va ști că este acolo, în afară de tine. Și toți se vor întreba ce face ca această plăcintă condimentată să fie atât de bună... este un vârf de cuțit de piper.

 

Cum să evitați crăpăturile în plăcinta de dovleac

 

Mătăsoasă și totuși groasă, această plăcintă de dovleac se taie frumos, atâta timp cât este coaptă pentru o perioadă de timp potrivită. Timpul de coacere este de aproximativ 55-60 de minute. În acest timp, centrul plăcintei de dovleac va fi ușor clătinat. Se va întări pe măsură ce se răcește. Aveți grijă să nu o coaceți prea mult; dacă o coaceți prea mult va face ca umplutura să se crape.

 

Plăcintă cu dovleac - Ingrediente

 

Afine zaharisite:

- 120 g de afine proaspete
- 400 g de zahăr granulat, împărțit
- 240 ml de apă

Plăcintă cu dovleac:

- Aluat de plăcintă făcut în casă 
- 1 ou mare bătut cu 1 lingură de lapte
- o conservă de 450 g de piure de dovleac
- 3 ouă mari
- 250 g de zahăr brun deschis sau închis la culoare ambalat
- 8 g de amidon de porumb
- 1/2 linguriță de sare
- 1 și 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță de ghimbir măcinat
- 1/4 linguriță de nucșoară măcinată sau proaspăt rasă
- 1/8 linguriță de cuișoare măcinate
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 240 ml de smântână groasă
- 60 ml de lapte

 

Plăcintă cu dovleac - Instrucțiuni

 

Dacă se ornează cu afine zaharisite, pregătiți-le mai întâi pe acelea: Puneți afinele într-un castron mare; lăsați-le deoparte.

Într-o cratiță medie, aduceți 1 cană de zahăr și apa la fierbere și bateți până când zahărul s-a dizolvat. Se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească timp de 5 minute. Se toarnă siropul de zahăr peste afine și se amestecă.

Lăsați afinele să stea la temperatura camerei sau în frigider timp de 6 ore sau peste noapte (ideal). Veți observa că siropul de zahăr este destul de gros după această perioadă de timp. Scurgeți afinele din sirop și turnați 1 cană de zahăr deasupra. Amestecați afinele, acoperindu-le de jur împrejur.

Turnați afinele zaharisite pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament sau cu un covoraș de silicon și lăsați-le să se usuce timp de cel puțin 2 ore la temperatura camerei sau în frigider. Veți avea în plus, dar sunt excelente pentru a fi mâncate sau ca garnitură la alte mâncăruri. Acoperiți bine și păstrați-le la frigider până la 3 zile.

Faceți crusta de plăcintă, conform indicațiilor și tutorialului video. Sau folosiți aluatul de plăcintă preferat sau cumpărat din magazin. Preîncălziți cuptorul la 190°C.

 

Youtube video image

 

Întindeți crusta de plăcintă răcită: Scoateți 1 disc de aluat de plăcintă din frigider. Pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină, întindeți aluatul într-un cerc. Asigurați-vă că întoarceți aluatul cam un sfert de tură după fiecare câteva rulouri. Așezați cu grijă aluatul într-o tavă de plăcintă potrivit de adâncă. Î

Înfigeți-l cu degetele, asigurându-vă că este bine presat în vasul de plăcintă. Întoarceți aluatul în farfurie pentru a forma o margine groasă în jurul marginilor. Se încrețesc marginile cu o furculiță sau cu degetele. Ungeți ușor marginile cu amestecul de ou.

Coaceți crusta la cuptor: Tapetați crusta de plăcintă cu hârtie pergament. Zdrobirea hârtiei de pergament este utilă pentru a o putea modela cu ușurință în crustă. Umpleți cu greutăți de plăcintă sau fasole uscată. (Rețineți că veți avea nevoie de cel puțin 2 seturi standard de greutăți de plăcintă pentru a se potrivi.)

Asigurați-vă că greutățile sunt distribuite uniform în jurul formei de plăcintă. Coaceți crusta la cuptor timp de 10 minute. Îndepărtați cu grijă hârtia pergament / greutățile de plăcintă. Înțepați fundul crustei peste tot cu o furculiță pentru a crea guri de aerisire a aburului și readuceți crusta (fără greutăți) la cuptor pentru încă 7-8 minute sau până când partea de jos începe *mai* să se rumenească. 

 

Pregătiți umplutura de plăcintă cu dovleac 

 

Bateți dovleacul, 3 ouă și zahărul brun până când se combină. Adăugați amidonul de porumb, sarea, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara, cuișoarele, piperul, smântâna groasă și laptele. Bateți energic până când totul este combinat.

Se toarnă umplutura de plăcintă cu dovleac în crusta caldă. Umpleți crusta doar până la 3/4 din vârf. (Dacă folosiți o farfurie adâncă pentru plăcinte, așa cum este indicat, ar trebui să vă rămână doar puțină umplutură. Folosiți surplusul pentru a face mini plăcinte cu resturile de aluat de plăcintă rămase, dacă doriți).

Coaceți plăcinta până când centrul este aproape închegat, aproximativ 55-60 de minute mai mult sau mai puțin. O mică parte din centru va fi șubredă - este în regulă. După 25 de minute de coacere, asigurați-vă că acoperiți marginile crustei cu folie de aluminiu sau folosiți un scut pentru crusta de plăcintă pentru a preveni ca marginile să se rumenească prea tare. Verificați gradul de coacere la minutul 50, apoi la 55, apoi la 60, etc.

Odată gata, transferați plăcinta pe un grătar de sârmă și lăsați-o să se răcească complet timp de cel puțin 3 ore înainte de a o orna și servi.

Se decorează cu afine zaharisite și frunze de plăcintă (vezi nota). Cu siguranță veți avea resturi de afine... sunt gustoase pentru gustări. Serviți plăcinta cu frișcă, dacă doriți.

Acoperiți bine resturile și păstrați-le la frigider timp de până la 5 zile.

 

----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel