Plăcintă cu cartofi și fără făină. O porție are doar 35 de calorii. O rețetă apetisantă, care vă va cuceri. Ingrediente pentru 15 porții:
450 de grame de cartofi dulci;
15 grame de unt;
8 grame de stevie sau 15 grame de zahăr obișnuit;
esență de vanilie;
o lingură de lapte;
doi gălbenușuri de ou;
zahăr pudră.
Cartofii curățați cartofii și tăiați felii se pun la fier în apă cu sare. După ce au fiert de strecoară de aă și se zdrobesc fin într-u castron. Apoi se adaugă untul, stevia (sau zahărul), gălbenușul de ou, laptele și esența de vanilie.
Vedeți și: Prăjitura cu ciocolată dietetică. Un desert, gata în 5 minute. Are doar 37 de calorii
Ingredientele se amestecă cu o spatulă până se obține o compoziție omogenă. Pe o masă de lucru, se întinde o folie alimentară, pete care se întinde aluatul din cartofi. Pentru a lucra mai ușor cu aluatul , trebuie să aveți palmele unse cu puțin ulei. Aluatul întins e folia alimentară, se taie în 15 pătrate.
Încercați și: Prăjitură rapidă din 4 mandarine și un iaurt. Rețeta unui desert care are doar 190 de calorii
Tapetați o tavă cu hârtie pergament și așezați pătratele de aluat, pe care le ungeți bine cu gălbenuș de ou. Tava se dă într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Plăcinta se coace zece sau cincisprezece minute. Când este gata, se presoară cu zahăr pudră. Plăcinta se servește lângă o ceașcă de ceai sau cafea. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News