Pentru aluat:
200 g de făină
75 ml de lapte
25 g de unt
1 gălbenuș de ou
jumătate de lingură de sare
jumătate de plic de drojdie uscată
Pentru umplutură:
Sparanghel sălbatic
Ardei roșu, galben și verde
Ceapă
Măsline negre
Mozzarella
Sos de roșii
Oregano
Sare, piper și ulei de măsline
Pregătim aluatul de pizza amestecând ingredientele.
Întindem aluatul pe o hârtie de copt și îl acoperim cu câteva linguri de sos de roșii.
Distribuim mozzarella peste sosul de roșii.
Tăiați ardeii colorați în bucăți mici și așezați-i, distribuind bine culorile.
Tocăm o bucată de ceapă în fâșii Julien și o alta bucată o tăiem foarte fin și o călim într-o tigaie. Distribuim ambele tipuri de ceapă.
Punem niște sparanghel verde cu vârfurile spre centrul pizzei.
Pentru a termina, tăiem câteva măsline negre pe jumătate și le distribuim cu puțină grație, presărăm niște frunze de oregano, puțin piper negru și completăm pizza cu o stropi de ulei de măsline.
O coacem în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 minute la 225º, până când marginile sunt maronii și crocante.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News