Piure de urzici cu usturoi. Ingrediente
1 kg urzici,
faina de porumb,
apă,
5 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece
sare, piper,
2 legături de ceapă verde,
2 legaturi de usturoi verde,
2 cepe uscate,
2 cartofi mici.
Într-o oală mare, pune apă la fiert cu sare și aruncă acolo cartoful tăiat în cubulețe. Într-o tigaie încăpătoare încălzește uleiul și pune în el ceapă uscată și părțile albe de la ceapă verde și usturoiul de primăvară. Lucrează totul la foc mic pentru a scoate toată dulceață din ingrediente.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Piure de urzici cu usturoi, s-ar putea să îți placă și rețeta Supă de usturoi sau supă castiliană. Rețeta tradițională spaniolă, o explozie de sănătate și savoare
Când se înmoaie ceapă și usturoiul, pune și codițele, tocate mare. Încălzește-le până când totul capătă un gust grozav. În oală în care ai pus la fier un cartof, pune urzicile și închide focul. Nu trebuie să le fierbi, ci doar să le înmoi un pic. În maximum un minut le poți scurge bine. Vei vedea că au scăzut foarte mult.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Piure de urzici cu usturoi, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi. Rețeta unui desert care nu trebuie să lipsească din cartea de bucate a gospodinelor
Pune-le peste ingredientele călite și mai încălzește-le un minut împreună, amestecând bine. Când sunt un pic răcorite, mărunțește totul cu un blender vertical. Piureul de urzici cu usturoi se servește cu mămăligă. Fierbe mălaiul bine și apoi, la final, pune câteva linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece. Răstoarnă mămăligă după ce se răcorește, modelează cu o lingură forme mai mici, pe care să le dai la cuptor. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News