Pilaful cu pui şi ciuperci nu este însă complet până nu îi adaugi mirodenii care să îi dea savoare.
Citeşte şi: Prăjitură keto cu lămâie la cană. Desert rapid şi uşor de weekend pentru cei care ţin la siluetă
500g orez
piept de pui
ciuperci (pot fi la borcan sau la caserolă după preferinţe)
2 morcovi
1 ceapă
1 ţelină mică
1 păstârnac
250g suc de roşii
sare
piper
pătrunjel
mărar
oregano
Citeşte şi: Chiroşte sau colţunaşi ca la bunica. Gustarea perfectă pe care toată familia o va iubi
Se curăţă carnea de piele, cartilaje sau zgârciuri, se taie cubuleţe şi se pune la prefiert într-o oala cu apă clocotită în care am pus un pic de sare.
După ce se formează spumă la suprafaţă, spălăm carnea şi o punem în cratiţa pe care o pregătim pentru pilaf.
Curăţăm şi spălăm toate legumele pe care le tocăm apoi mărunt sau le dăm pe răzătoare.
Călim la foc mic carnea şi legumele cu puţin ulei peste care presărăm o linguriţă mică de sare şi piper.
Punem 1-2 linguri de făină şi amestecăm în continuare.
Adăugăm câte puţină apă ca să se formeze un sos.
Punem sucul de roşii şi amestecăm.
Spălăm orezul în trei ape şi îl scurgem printr-o sită.
Punem de două-trei ori cantitatea de apă în funcţie de cât orez avem (o parte orez, trei părţi apă) pentru a nu se lipi.
Apa se pune treptat în cratiţă, peste carne şi legume şi lăsăm să fiarbă, nu o punem toată o dată.
După ce adăugăm apa, amestecăm şi lăsăm să dea în clocot, după care punem orezul şi amestecăm cu o lingură de lemn.
Punem un capac cu un loc prin care să iasă aburul.
După 10-15 minute, amestecăm în cratiţă să nu se prindă orezul şi gustăm dacă bobul e fiert şi dacă mai trebuie sare.
Când mâncarea este gata, închidem flacăra şi adăugăm pătrunjelul, mărarul şi oregano, care va da un gust cu totul aparte pilafului.
Amestecăm riguros şi punem capacul, lăsând mâncarea să se "odihnească".
Poftă bună!
Citeşte şi: Pui în stil italian. Reţeta delicioasă cu care îţi vei impresiona musafirii. Delicios şi simplu de făcut!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News