Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Petre Daea a ajuns la DNA. Apare în interceptările ministrului Chesnoiu
WhatsApp
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a prezentat, vineri, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Surse judiciare au precizat că el urmează să fie audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul ministru Adrian Chesnoiu este acuzat de instigare, sub forma participaţiei improprii, la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracţiuni) şi abuz în serviciu.

Petre Daea, pus la șefia ministerului Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu

 

Reamintim că fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu a demisionat după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa. Petre Daea apare însă în același dosar după ce Chesnoiu a fost înregistrat spunând că unul dintre concursurile trucate a fost aranjat special pentru o "pilă" a soției actualului șef al Agriculturii. PSD a preferat să-l numească pe Daea în funcție, deși există suspiciuni cu privire la fraudarea concursului la cererea lui "nea Petrică", așa cum i se adresau social-democrații, în interceptări. 

"În Comitetul Politic Naţional am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă, un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au fermierii, agricultorii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură. Şi mă bucur mult că toţi colegii - a fost ca pe vremuri, vot în unanimitate în interiorul partidului ca domnul ministru Petre Daea să revină în Guvernul României", declara Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

El a precizat că au existat patru propuneri pentru această funcţie.

"Am avut o discuţie cu domnul prim-ministru, au fost patru propuneri. Nu puteam să am o discuţie aplicată în ceea ce îl priveşte pe domnul ministru Petre Daea, deoarece nu exista vot. O să am această discuţie în cursul zilei de astăzi", a arătat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel