Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 5.000 de cereri din partea românilor care cer sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro
WhatsApp
Peste 5.000 de cereri din partea persoanelor care doresc să beneficieze de sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro au fost depuse la Ministerul Familiei

Peste 5.000 de cereri din partea persoanelor care doresc să beneficieze de sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro (FIV) au fost depuse la Ministerul Familiei.

Comisia de analiză care va verifica documentele şi va declara eligibile primele dosare se va întâlni mâine, a scris pe Facebook ministrul Gabriela Firea.

Programul prevede că pot solicita ajutorul de 15 mii de lei de la stat femeile cu vârsta între 20 și 45 de ani, care au indicație pentru fertilizare in vitro de la medicul specialist.

Cererile pentru ajutorul financiar în valoare de 3.000 de euro pot fi depuse în continuare pentru că dosarele sunt valabile şi anul viitor Gabriela Firea aminteşte că există bani pentru decontarea a 12.500 de proceduri FIV şi promisiunea coaliţiei de guvernare că se vor găsi bani în plus, dacă vor exista solicitări anul viitor.

Peste 5.000 de cereri din partea românilor care cer sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro

 

Procesarea documentelor va începe în 9 ianuarie, însă dosarele pot fi trimise şi până atunci pe adresa de e-mail [email protected]. Potrivit regulamentului se pot înscrie femeile care au între 20 şi 45 de ani şi indicaţie medicală pentru astfel de proceduri.

Într-un an cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului, potrivit Rador.

În afară de această recomandare de la medic și documentul cu dovada infertilității, dosarul trebuie să conțină: o cerere tip, copii ale actelor de identitate, adeverința de asigurat în sistemul public de sănătate, un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal și o declarație pe propria răspundere că informațiile furnizate sunt corecte.

Ajutorul financiar se va acorda în două tranșe: 5000 de lei pe card, cu care pot fi cumpărate tratamente de la farmaciile incluse în program și 10 mii de lei sub forma unui voucher pe hârtie, ce va fi folosit pentru proceduri de fertilizare în spitale de stat sau clinici private.

Dosarele pot fi depuse online sau fizic la sediul Ministerului Familiei. Potrivit ministrului Gabriela Firea, anul acesta, există fonduri pentru 2500 de astfel de ajutoare, iar de anul viitor, statul va deconta 10 mii de proceduri de fertilizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel