Agenţii poliţiei federale au confiscat circa "douăzeci" de cartoane, scrie vineri Wall Street Journal, care susţine că a avut acces la un inventar de trei pagini privind ceea ce a fost colectat luni, în cadrul acestei percheziţii. Este vorba despre documente clasificate "top secret" sau confidenţiale, fotografii şi o notă manuscrisă.
Ziarul dă asigurări că pe acest inventar figurează informaţii privindu-l pe "preşedintele Franţei". Nicio altă precizare nu este făcută privind natura acestor informaţii, nici măcar dacă acestea sunt referitoare la actualul preşedinte francez Emmanuel Macron, notează France Presse.
Operaţiunea, care a provocat furia susţinătorilor lui Trump care au evocat o "persecuţie politică", a fost efectuată luni la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, în Florida.
Aceasta pare să fi avut drept obiectiv recuperarea unor documente confidenţiale luate de fostul preşedinte la plecarea de la Casa Albă. Potrivit Washington Post, anumite documente căutate ar putea avea legături cu armele nucleare.
Donald Trump a denunţat o "intoxicare" vineri dimineaţă, pe reţeaua sa socială Truth Social.
Intenţia, foarte neobişnuită, a Ministerului Justiţiei, de a face public mandatul de percheziţie, anunţată joi de ministrul Merrick Garland, a fost primită favorabil de Donald Trump.
"Nu numai că nu m-aş opune publicării documentelor (...) dar aş merge mai departe încurajând publicarea", a postat joi seară miliardarul republican, care s-a abţinut totuşi să facă publică copia mandatului pe care a primit-o.
Donald Trump a invocat miercuri, la audierea sa sub jurământ în faţa procuroarei generale din New York, Letitia James, de cel puţin 440 de ori dreptul său de a nu-i răspunde la întrebări, în virtutea celui de-al 5-lea amendament al Constituţiei SUA, relatează mass-media americane citate joi de AFP.
Fostul preşedinte republican al SUA a fost interogat miercuri mai multe ore la Manhattan în biroul celei mai înalte magistrate din statul New York, Letitia James, o afro-americană aleasă din rândurile democraţilor. Ea investighează din 2019 într-un proces civil suspiciunile de fraude fiscale şi financiare ale grupului familial Trump Organization.
Conform unuia dintre avocaţii lui Trump, Ron Fischetti, citat de postul NBC, singurul răspuns al clientului său a fost cel referitor la numele său.
Potrivit unei alte surse, fostul preşedinte a invocat la această audiere de 440 de ori dreptul de a păstra tăcerea, invocând al 5-lea amendament al Constituţiei SUA, care permite oricărui acuzat să tacă pentru a nu se auto-incrimina.
Şi Washington Post scrie - pe baza relatării unei alte surse care şi-a păstrat anonimatul, ţinând cont de confidenţialitatea audierii sub jurământ - că Donald Trump a refuzat de 440 de ori să răspundă întrebărilor procuroarei despre companiile sale, valoarea patrimoniului său şi datoriile sale financiare, relateză Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News