Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pensiile speciale pentru anumite categorii, eliminate în Comisia de Muncă. Cine e exceptat
WhatsApp
Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a votat, marți, un raport de adoptare pe proiectul PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați, funcţionari publici cu statul special, membri ai corpului diplomatic. Excepție fac militarii și polițiștii, potrivit Mediafax. 

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Pensiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Dezbaterile au avut loc pentru ambele inițiative privind eliminarea pensiilor, atât a PNL, cât și a USR, însă raportul favorabil a fost dat pentru propunerea PNL.

Președintele comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, Adrian Solomon, a afirmat că „nimeni în Europa, nu este la fel de drastic cum suntem noi".

"Și doamna Monica Macovei are pensie specială de la Parlamentul European, că nu i-a plătit-o Junker, tot românii o plătesc", a mai spus Adrian Solomon.

Camera Deputaților este forul legislativ decizional în acest caz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel