Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patronul italian care a UCIS un român a fost achitat
WhatsApp
Patronul italian care a ucis un hoț român ce îi intrase pe proprietate a fost achitat astăzi.  

Un tribunal din Lodi l-a achitat, vineri, pe proprietarul italian care a ucis un tâlhar român în vârstă de 32 de ani, relatează presa italiană. 

Mario Cattaneo, în vârstă de 67 de ani, din Casaletto Lodigiano, a fost acuzat de exces în autoapărare. Procurorii au cerut o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Cattaneo a spus că în noaptea în care l-a ucis pe hoț, că a coborât în curtea sa, dar înainte de asta și-a luat pușca de vânătoare pentru a se proteja pe el și familia sa și fără intenția de a deschide focul. Arma s-ar fi descărcat în timpul luptei cu hoțul, a declarat acesta. 

Urme de sânge au fost găsite pe gardul restaurantului și al barului unde a fost împușcat românul. Poliția a stabilit că sângele aparținea tâlharului, Petru Ungureanu, în vârstă de 28 de ani.

Trupul lui Ungureanu a fost găsit la aproximativ 100 de metri de gard. O autopsie a arătat că a murit din cauza împușcătorii din spate.

Anchetatorii au stabilit că împușcarea s-a produs de la foarte mică distantă, arătând că se susține afirmația patronului restaurantului Cattaneo, aceea că totul s-a întâmplat în timpul unei lupte.

Un vecin, care a fost martor la cele întâmplate a spus că a auzit două împușcături, dar acest lucru nu a fost confirmat ulterior.

O posibilă condamnare pentru omor împotriva lui Cattaneo după incidentul din 25 martie 2017 a determinat partidul lui Matteo Salvini să organizeze un miting la Verona pentru a îndemna parlamentul să accelereze trecerea unui proiect de lege care extinde dreptul la autoapărare împotriva infractorilor. Ulterior, când a ajuns ministrul de Interne, liderul Ligii, Matteo Salvini, a păstrat un proiect de lege care stabilește reguli similare celor din SUA pentru autoapărare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel