- 1 bucată vânătă
- ½ de ceapă albă
- 1 cățel de usturoi
- 5 grame de pătrunjel proaspăt
- ½ linguriță de chimion
- 1 strop de ulei de măsline
- zeamă de lămâie (după gust)
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper.
Cremă de brânză de casă, dintr-un singur ingredient. Mai gustoasă decât în orice supermarket
Înainte de a face acest pate de legume, primul pas este să pregătiți toate ingredientele.
Apoi, punem vinetele tăiate pe lungime într-o tavă și facem niște tăieturi ca să se gătească mai ușor. Se adaugă și o ceapă tăiată în jumătate și se condimentează cu sare, piper și ulei de masline. Se coace la 200ºC timp de 45 de minute, până devin aurii.
După ce scoatem legumele din cuptor așteptăm să se răcească puțin și le punem în blender: pulpa de vinete, ceapa, cățelul de usturoi, zeama de lămâie și un strop de ulei de măsline. Se procesează până se obține un amestec omogen.
Pentru a termina acest pate de legume, adăugați pătrunjelul, chimenul, piperul și sarea. Procesați din nou pentru câteva minute.
Este gata! Puteți să serviți pateul de legume! Poftă bună!
Vezi și
Această rețetă de pate de ton cu cremă de brânză le are pe toate, pentru că este mai ușoară decât cea tradițională și, prin urmare, are mai puține calorii. Se face foarte rapid. În doar 10 minute veți avea gata un pate de casă minunat și delicios pentru sandvișuri, pâine prăjită, tartine sau orice aperitiv la care vă puteți gândi. Îndrăznești? La StiriDiaspora.ro te învățăm pas cu pas cum să faci pate de ton cu brânză Philadelphia.
Ingrediente:
- 1 conservă de ton natural
- ½ pachet cremă de brânză ușoară (150 g)
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 lingură ulei de măsline (opțional)
- 1 praf de piper negru
- 1 praf de sare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News