Rețeta de paste cu sos de vinete este un fel de mâncare de vară plin de culoare, bazat pe un sos rapid și gustos din vinete, roșii cherry și bacon.
Perfect pentru asezonarea formelor scurte de paste, acest sos de vinete cu aromă de busuioc este foarte potrivit pentru mese rapide și gustoase, mai ales în cele mai călduroase zile de vară.
Vinetele tăiate cubulețe se sotează într-o tigaie timp de câteva minute, iar cu câteva momente înainte de finalul gătitului se adaugă roșiile cherry tocate, astfel încât să fie ușor coapte, dar încă tari, apoi pancetta și în final pastele.
Urmează rețeta noastră pas cu pas, iar rezultatul va fi cu totul special.
- 380 grame paste scurte (de preferat penne)
- 1 vânătă mov rotundă
- o legătură de ceapă verde
- 15-20 roșii cherry
- sare și piper după gust
- ulei de măsline extravirgin
- câteva fructe de busuioc proaspăt
- 150 g pancetta sau bacon
Se pune multă apă la fiert cu sare. Se încălzește o tigaie și se rumenesc cubulețele de pancetta sau de bacon la foc mare. Când sunt aurii și crocante, se scot la scurs pe prosoape de hârtie și se pun deoparte. Se spală și se usucă vinetele. Se taie în felii de 1 cm grosime și apoi în cuburi.
Într-o tigaie mare, se rumenește în ulei ceapa verde tăiată în felii subțiri, apoi se adaugă cuburile de vinete. Gătiți la foc mare timp de câteva minute, amestecând din când în când.
După aproximativ 10 minute, adăugați roșiile cherry tăiate cubulețe, asezonați cu sare și piper și mai gătiți câteva minute.
Se adaugă baconul crocant.
Se adaugă câteva frunze de busuioc tocate în sosul pe bază de vinete.
Fierbeți pastele și scurgeți-le al dente, apoi adăugați-le în sos.
Se amestecă și se servește.
Poftă bună!
Se rumenește pancetta într-o tigaie separată pentru a elimina toată grăsimea pe care o va elibera și pentru a o face crocantă și aurie.
Puteți prepara sosul pentru aceste paste folosind și alte legume pe lângă vinete și roșii cherry, cum ar fi măslinele Taggiasca, dovlecei sau flori de dovleac.
Pancetta poate fi înlocuită cu guanciale, cubulețe de șuncă fiartă sau speck. Pentru o notă mai puternică, puteți adăuga ricotta sărată înainte de servire.
Pastele cu vinete pot fi păstrate la temperatura camerei timp de câteva ore sau în frigider, într-un recipient de sticlă, timp de 1-2 zile. Alternativ, poate fi congelată timp de 1-2 luni.
------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News