Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Paste cu pui Alfredo - o combinație de vis gata rapid și ușor!
WhatsApp
Sosul Alfredo este cea mai ușoară și mai delicioasă rețetă de sos pentru paste, iar adăugarea buc['ilor aurii de pui condimentat îl face o cină de familie perfectă în timpul săptămânii. Puiul poate fi asezonat cu oricare dintre condimentele preferate, dar cele mai comune sunt condimente italiene și un strop de praf de usturoi.  
Paste cu pui Alfredo - o combinație de vis gata rapid și ușor! / Foto: Captură video youtube

Am renunțat la autenticul Alfredo "fără cremă" pentru o rețetă fiabilă a acestui clasic care este la fel de cremoasă, bogată în usturoi și la fel de gustoasă ca la restaurant.

Alfredo este un sos cremos, de vis, făcut din unt și brânză Parmigiano-Reggiano. Există câteva adăugiri și adaptări care există. Spre deosebire de béchamel - un alt sos clasic - Alfredo se prepară și se consumă imediat. Puteți folosi Alfredo pentru a acoperi broccoli sau, cel mai faimos, fettuccine. Aici, îl asociem cu paste și piept de pui crocant auriu pentru o cină care poate face chiar și cea mai obișnuită seară de joi să se simtă specială.

 

Pate cu pui Alfredo - Ingrediente

 

- un pachet de paste fettuccine uscate
- 2 piepți de pui dezosați și fără piele (aproximativ 1 kilogram în total)
- 1 linguriță de sare kosher, împărțită
- 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat, împărțit
- 2 linguri de ulei de canola
- 1 baton de unt nesărat de tip european, divizat
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 250 g de smântână groasă
- 235 g de parmezan ras fin (2 1/2 uncii), plus mai mult pentru servire
- 1/4 linguriță de nucșoară proaspăt rasă
- Frunze de pătrunjel proaspăt tocate grosier, pentru servire

Echipament

- Cuțit și fund
- Oală mare
- Tigaie mare
- Farfurie
- Râșniță
- Hârtie pergament (opțional)

 

Pate cu pui Alfredo - Instrucțiuni

 

Se fierb pastele, se scurg și se rezervă apa de gătit. Aduceți la fierbere o oală mare cu apă sărată. Adăugați fettuccine și gătiți-le până când sunt al dente, 8-10 minute. Rezervați 1/2 cană din apa de gătit a pastelor, apoi scurgeți pastele.

Uscați puiul și asezonați-l cu sare și piper. Între timp, tamponați ambele părți ale pieptului de pui cu prosoape de hârtie. Se condimentează cu 3/4 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper.

Încălziți uleiul la foc mediu-mare într-o tigaie mare. Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare până când devine strălucitor, 2 până la 3 minute. Dacă aveți o tigaie care are laturile drepte, acesta este momentul să o folosiți. Nu folosiți o tigaie antiaderentă.

 

Rețeta pas cu pas

 

Adăugați puiul în tigaia încinsă și gătiți-l timp de 5 până la 7 minute. Învârtiți tigaia chiar înainte de a adăuga puiul pentru a distribui uleiul.

Adăugați puiul și lăsați-l singur timp de 5 până la 7 minute, până când partea de jos este aurie. Dacă încercați să întoarceți puiul și îl simțiți lipit, înseamnă că nu este gata să fie întors.

Întoarceți puiul și gătiți încă 5-7 minute, până când puiul atinge 165°F. Întoarceți puiul și adăugați 1 lingură de unt chiar între ele. Ridicați tigaia și dați-i o ușoară rotire pentru a distribui untul care se topește. Gătiți puiul până când atinge o temperatură internă de 80 grade Celsius, încă 5-7 minute.

Feliați puiul și acoperiți-l pentru a-l păstra cald. Transferați puiul pe o farfurie sau pe o planșetă de tăiat curată și lăsați-l să se odihnească timp de 3 minute. Acoperiți cu folie de aluminiu în timp ce pregătiți restul vasului.

Topește restul de unt și sotează usturoiul. Adăugați restul de unt în aceeași tigaie folosită pentru pui și puneți-o la foc mediu până se topește. Adăugați usturoiul și rumeniți-l până când se parfumează, între 30 de secunde și 1 minut.

 

Se prepară sosul Alfredo

 

Bateți smântâna, parmezanul, nucșoara, restul de 1/4 linguriță de sare și restul de 1/4 linguriță de piper. Fierbeți la foc mic timp de 3 până la 4 minute. Dacă sosul este prea gros, adăugați o parte din apa de gătit pastele rezervată, câteva linguri la rând, pentru a-l subția.

Adăugați pastele scurse și amestecați-le pentru a le acoperi cu sosul. Adăugați fettuccine scurse în sos și amestecați pentru a le acoperi.

Împărțiți pastele în boluri de servire și puneți deasupra câteva felii de pui. Se ornează cu pătrunjel, mai mult parmezan și piper negru, dacă se dorește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel