Paste cu iaurt, smântână şi sos de roşii, o reţetă din ingrediente simple, care poate fi gătită cu orice tip de paste, de la penne, spaghete, melci şi cantităţile pot varia în funcţie de câte porţii doriţi să obţineţi.
400g de paste la alegere
200-300g suc de roşii
2-3 linguri de iaurt
2-3 linguri de smântână
sare
piper
busuioc
oregano
Se pune apă şi un praf de sare la fiert până clocoteşte, după care punem pastele, pe care le lăsăm să se fiarbă. Sunt gata când sunt înmuiate bine. Se scurge apa cu ajutorul unei site.
Separat, într-o tigaie sau cratiţă încăpătoare, punem o lingură de ulei sau o bucăţică de unt pe foc mic spre mediu, apoi turnăm sucul de roşii şi foarte puţină sare şi piper.
După câteva minute, punem câteva linguri de iaurt şi smântână şi amestecăm bine cu sucul de roşii. Lăsăm încă cinci minute pe foc şi adăugăm busuioc şi oregano pentru a da o aromă deosebită sosului şi punem pastele scurse bine peste sos şi le amestecăm bine timp de 2 minute pe flacără.
Se poate asezona cu verdeaţă proaspătă şi brânză rasă după preferinţe.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News