Rețeta de paste cu brânză și nebunia de pe rețelele sociale a început în urmă cu doi ani, în Finlanda, când food-bloggerul Jenni Häyrinen au postat o rețetă de paste simplă, sănătoasă și atrăgătoare pe Instagram: „uunifetapasta“ sau paste cu brânză la cuptor.
„Imediat, a început să devină viral mai întâi în poveștile de pe Instagram”, a povestit Häyrinen pentru o publicație culinară internațională - food52. „În weekend-ul următor am avut un #uunifetapasta de 3 zile live în story-urile mele de pe Instagram și am repostat creațiile adepților mei. Ziarele le-au preluat și nu a trecut mult timp până ce toată lumea din Finlanda a gătit- rețeta”, a mai spus Häyrinen.
Te-ar putea interesa și: Orez cu prune uscate, afumate. Rețeta ca la bunica acasă
Ea își amintește că feed-back-urile la rețeta ei au fost atât de numeroase, încât brânza feta a devenit în curând greu de obținut în supermarketurile locale. Ea spune că videoclipul cu rețeta originală a fost vizionat de peste 2,7 milioane de ori în câteva ore, în contextul în care Finlanda are o populație de 5,5 milioane.
400 g. branză feta (telemea);
1 kg roșii cherry;
350 g. paste;
1 lingura oregano uscat;
4-5 căței de usturoi;
1 linguriță fulgi de chilli;
4-5 linguri ulei de măsline;
puțin busuioc proaspăt;
puțin piper.
Roșiile Cherry spălate se adaugă într-o tavă pentru cuptor. Se asezonează cu piper, puțin busuioc și puțin chili. Șe mai n și câțiva căței de usturoi. Ingredientele sunt după gust. Se adaugă o linguriță de ulei de măsline și se amestecă totul. În centrul tăvii se pune apoi brânza feta, peste care se mai pune o linguriță de ulei de măsline și puțin busuioc și oregano, apoi se dă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 40-50 de minute.
Roșiile și brânza sunt gata. Se scot cățeii de usturoi și se îndepărtează coaja, apoi se pun înapoi în tavă. Cu o lingură se strivește totul, rezultatul este un sos de paste ridicol de ușor și covârșitor de aromat Se adaugă și câteva frunze de busuioc proaspăt.
Vezi și: Prăjitura Învârtită, cu nucă: Secretul bunicii pentru desertul autentic românesc
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar când sunt gata, se scurg și se pun peste sosul din tavă. Se amestecă foarte bine. Preparatul este gata.
Puteți să continuați însă „nebunia“ și după ce le-ați amestecat, să adăugați alte ingrediente care vă plac, precum bucăți de piept de pui, să puneți deasupra mozzarela rasă și să lăsați în cuptor, la gratinat, încă 15 minute.
Dacă ți-a plăcut rețeta de paste cu brânză și roții cherry la cuptor, s-ar putea să îți placă și rețeta de tort magic, din două ingrediente: Se prepară în 5 minute și are doar 70 de calorii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News