Azi vă propunem o rețetă clasică pe bază de paste și fasole, celebrul preparat Pasta Fagioli. Iese un preparat cremos, catifelat și nu cu prea multe roșii.
Aproape întotdeauna începe cu o prăjire înăbușită, iar pastele sunt apoi gătite treptat împreună cu sosul. Secretul este gătitul, care trebuie să fie lent, adăugând foarte puțină apă clocotită pe rând. Pasta e fagioli pot fi roșii, simple, cu adaos de legume, bacon sau crutoane de pâine. Se poate prepara cu fasole albă cannellini și, de obicei, se folosesc formate specifice de paste scurte, cum ar fi tubetti rigati sau pasta mista.
Vezi și: Chec rapid. E gata în 5 minute și dispare de pe masă în 10
- 250 g paste
- 300 g fasole albă cannellini fiartă și scursă
- 2 căței usturoi
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- 1 legătură de pătrunjel
- 200 g roșii decojite
- apă clocotită după gust
- sare și piper după gust
Prăjiți cățeii de usturoi în ulei într-o cratiță mare. Se adaugă roșiile decojite împreună cu o mână de pătrunjel tocat. Se rumenește totul și după câteva minute se adaugă fasolea fiartă și mai mult pătrunjel.
Se continuă fierberea timp de aproximativ 10 minute, apoi se adaugă un pahar de apă fierbinte.
Când dă din nou în clocot, adăugați pastele și, amestecând foarte des, fierbeți-le adăugând treptat câte o lingură de apă pe rând. Pastele vor fi gata atunci când vor fi cremoase și catifelate, nu prea spumoase.
Când pastele sunt al dente, se ia de pe foc, se asezonează cu sare și piper și se presară pătrunjel tocat. Se servește imediat.
Poftă bună!
Tipul de paste folosite influențează consistența preparatului. Pastele cu ou absorb mai mult lichid decât pastele normale. Poți adăuga țelină, morcov și ceapă, legume ce pot fi, de asemenea, sotate. Poți adăuga și bacon tăiat cubulețe.
Se poate savura și la temperatura camerei sau, odată rece, se poate păstra la frigider timp de 2 zile și apoi se poate gratina la cuptor cu mozzarella sau altă brânză.
----------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News