Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pasta Fagioli, un preparat clasic italian. Urmează rețeta tradițională și n-ai cum să dai greș
WhatsApp
Pasta e fagioli sau simplu pasta fagioli este un prim fel de mâncare clasic al tradiției gastronomice italiene, preparat în toate regiunile în multe versiuni diferite. În Napoli, de exemplu, se adaugă midii, în timp ce la Roma se obișnuiește să se adauge șuncă de porc. Cu toate acestea, unii bucătari consacrați au încercat să o revizuiască adăugând fructe de mare.    
Pasta Fagioli, un preparat clasic italian. Urmează rețeta clasică și n-ai cum să dai greș

Azi vă propunem o rețetă clasică pe bază de paste și fasole, celebrul preparat Pasta Fagioli. Iese un preparat cremos, catifelat și nu cu prea multe roșii.

Aproape întotdeauna începe cu o prăjire înăbușită, iar pastele sunt apoi gătite treptat împreună cu sosul. Secretul este gătitul, care trebuie să fie lent, adăugând foarte puțină apă clocotită pe rând. Pasta e fagioli pot fi roșii, simple, cu adaos de legume, bacon sau crutoane de pâine. Se poate prepara cu fasole albă cannellini și, de obicei, se folosesc formate specifice de paste scurte, cum ar fi tubetti rigati sau pasta mista.

Vezi și: Chec rapid. E gata în 5 minute și dispare de pe masă în 10

Ingrediente pentru 4 persoane

 

- 250 g paste

- 300 g fasole albă cannellini fiartă și scursă

- 2 căței usturoi 

- 3-4 linguri de ulei de măsline

- 1 legătură de pătrunjel

- 200 g roșii decojite

- apă clocotită după gust

- sare și piper după gust

Cum se prepară Pasta Fagioli

 

Prăjiți cățeii de usturoi în ulei într-o cratiță mare. Se adaugă roșiile decojite împreună cu o mână de pătrunjel tocat. Se rumenește totul și după câteva minute se adaugă fasolea fiartă și mai mult pătrunjel.

Se continuă fierberea timp de aproximativ 10 minute, apoi se adaugă un pahar de apă fierbinte. 

Când dă din nou în clocot, adăugați pastele și, amestecând foarte des, fierbeți-le adăugând treptat câte o lingură de apă pe rând. Pastele vor fi gata atunci când vor fi cremoase și catifelate, nu prea spumoase.

Când pastele sunt al dente, se ia de pe foc, se asezonează cu sare și piper și se presară pătrunjel tocat. Se servește imediat.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Tipul de paste folosite influențează consistența preparatului. Pastele cu ou absorb mai mult lichid decât pastele normale. Poți adăuga țelină, morcov și ceapă, legume ce pot fi, de asemenea, sotate. Poți adăuga și bacon tăiat cubulețe.

Se poate savura și la temperatura camerei sau, odată rece, se poate păstra la frigider timp de 2 zile și apoi se poate gratina la cuptor cu mozzarella sau altă brânză.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel