Este un preparat potrivit pentru orice expert, dar și pentru neexperimentați în bucătărie, unde vei avea nevoie doar de un blender, o răzătoare și o tavă ca elemente. De asemenea, puteți înlocui mărul cu alte fructe precum pere, prune sau piersici și va fi perfect. Adaptați-vă la sezonalitatea locului din care citiți pentru a vă bucura de cele mai mari beneficii și nutrienți ale fructelor.
Vă învățăm cum să faceți prăjitură cu mere și fulgi de ovăz. Să gătim!
- 1 măr
- 100 de grame de ovăz
- 1 ou
- ⅓ cană de ulei
- ⅓ cană zahăr brun
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ cană de lapte (120 mililitri).
Pandișpan cu iaurt, fără făină: Pufos, aromat, bogat și sănătos. Gătește-l chiar azi!
Primul pas în acest preparat este să puneți într-un blender oul, uleiul, esența de vanilie și zahărul. Bateți până obțineți un preparat albicios și pufos. Puteți adăuga alte condimente pentru a adăuga aromă, cum ar fi nucșoară, scorțișoară și/sau coajă de lămâie sau portocală.
Sfat: dacă nu aveți blender, vă recomandăm să bateți aceste ingrediente cu un mixer manual timp de aproximativ 3 minute. Puteți înlocui zahărul brun cu cel alb.
Adăugați în acest preparat ovăzul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Sfat: dacă faceți acest preparat fără blender, puteți folosi aceeași cantitate de făină de ovăz sau înlocuiți jumătate cu făină integrală de grâu.
Pe măsură ce procesați, adăugați laptele încet până obțineți o consistență fluidă și puțin mai ușoară decât aveți nevoie pentru a face clătite. Puneți deoparte.
Pe de altă parte, spălați și curățați mărul pentru a-l tăia cu răzătoarea în bucăți fine, îndepărtând sâmburele. Dacă nu aveți acest element, îl puteți tăia în felii subțiri cu ajutorul unui cuțit sau îl puteți folosi în alt format. De exemplu, procesează-l cu restul ingredientelor sau adaugă-l la final sub formă de cuburi.
Verifică consistența prăjiturii tale ușoare cu fulgi de ovăz și mere conform indicațiilor menționate la pașii anteriori și, dacă este necesar, adaugă mai mult lapte. Asta pentru că în timp, ovăzul se hidratează și poate îngroșa preparatul. Odată gata, puneți într-o tavă unsă și făinată în prealabil.
Adăugați felii de mere suprapunându-le în centrul prăjiturii cu mere și fulgi de ovăz. Gătiți în cuptorul preîncălzit la 160 ºC timp de aproximativ 30 până la 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Se lasă să se răcească pentru a desface și este gata de mâncat!
Dacă folosiți lapte degresat, o porție din acest pandișpan oferă aproximativ 160 de calorii. În plus, acoperă 10% din recomandarea zilnică de fibre, datorită ovăzului și mărului.
Este ideal pentru o gustare sau un ceai cu prietenii, motiv pentru care infuziile sunt un acompaniament excelent. La rândul său, puteți completa acest fel de mâncare cu fructe proaspete pentru a ajuta la moderarea porției.
De asemenea, puteți întinde unt de arahide pe o felie pentru a o completa nutrițional cu puțin mai multe proteine.
Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News