Vei vedea cât de repede este să faci un pandișpan pufos pentru o gustare sănătoasă, adăugând zaharuri nerafinate, precum zahăr de cocos sau zahăr de mesteacăn.
Dacă vrei să știi cum să faci un pandișpan bogat, ușor și sănătos cu iaurt și fulgi de ovăz, citește mai departe.
- 2 căni de fulgi de ovăz (250 g)
- 1 lingură de drojdie chimică
- 1 praf de sare
- 3 ouă L
- 1 cană de zahăr de cocos (200 g)
- 2 iaurturi cu conținut scăzut de grăsimi (125 ml fiecare)
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de vanilie lichidă
- coajă de lămâie.
Pandișpan marmorat foarte pufos. Acest desert este genial. De astăzi vei face checul doar așa
Pentru a face rețeta puteți folosi fulgi de ovăz gata sfărâmați sau îi puteți zdrobi acasă. Pentru a sfărâmița fulgii de ovăz acasa, adăugați fulgii de ovăz într-un robot de bucătărie.
Sfat: Pentru a avea o textură foarte fină, puneți mai întai doar jumătate din cantitatea de fulgi de ovăz și apoi adăugați cealaltă jumătate de cantitate. Mărunțiți-i bine.
Adăugați într-un bol făina rezultată din fulgii de ovăz împreună cu drojdia chimică și un praf de sare. Rezervați.
Într-un castron mare adaugă zahărul de cocos sau zahărul la alegere. Spargeți ouăle. În continuare, cu ajutorul unui mixer electric, batem bine până când amestecul își dublează volumul și este foarte spumos.
Sfat: Dacă preferați, puteți face pandișpanul cu iaurt și fulgi de ovăz fără ouă.
Încorporează iaurturile naturale și bate în continuare până se integrează.
Cel mai moale și pufos pandișpan cu vanilie. Toate secretele pentru a-ți ieși perfect
Adăugați uleiul, vanilia lichidă și coaja de lămâie. Continuă să bați.
Adăugați fulgii de ovăz împreună cu drojdia chimică și sarea. Apoi, amestecați cu un tel manual până obțineți o masă omogenă de prăjitură, fără cocoloașe.
Preîncălziți cuptorul la 180ºC . Apoi, tapetați o tavă de pandișapan cu hârtie de copt și turnați în ea aluatul obținut. Când cuptorul este foarte fierbinte, introduceți tava și gătiți la 180ºC cu căldură sus și jos timp de 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Lăsați pandișapanul cu iaurt să se răcească pe un grătar. Când se răcește, stropiți cu puțin zahăr pudră și gata! O puteți servi.
Dacă vă rămâne pandișapan de pe o zi pe alta, o puteți înveli în folie de plastic pentru a nu-și pierde din prospețime.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News