Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pandemia, ținută sub control în Spania. Medici: "Vedem o stabilizare a situației. Viteza de transmitere a virusului e în scădere"
WhatsApp
Al patrulea val al pandemiei de coronavirus pare să se aplatizeze in Spania, cifrele prezentate de autorități arătând o stabilizare a situației. 

Al patrulea val al pandemiei de COVID-19 este mult mai puțin agresiv decât primele trei. Potrivit Ministerului Sănătății din Spania, această țară se află la "debutul stabilizării” în ceea ce privește pandemia, pe baza ultimelor cifre.

Numărul de cazuri rămâne crescut

 

Raportul publicat zilele trecute arată că, în ultimele 14 zile, numărul cumulat de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori pentru întreaga țară rămâne ridicat, situându-se la 232.55. Totuși, se poate observa o aplatizare a curbei epidemiologice. Experții atribuie acest lucru campaniei de vaccinare și restricțiilor în vigoare în cea mai mare parte a țării.

Totuși, experții avertizează că situația din Spania este departe de a fi bună, șapte regiuni aflându-se la "niveluri de risc extrem ”, cu o incidență de peste 250, și unul din cinci paturi de terapie intensivă (UCI) ocupat de pacienți cu Covid-19.

Numărul oficial al deceselor se ridică la peste 77.000

 

Raportul publicat la finalul săptămânii adăugă 132 de decese la numărul oficial, care se ridică acum la 77.496.

Daniel López-Acuña, fost director în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), avertizează autoritățile și îndeamnă la prudență.

După mai mult de o lună în care incidența a crescut, incidența cumulată de 14 zile s-a aplatizat în ultima săptămână.

"Suntem într-o fază de platou, facem un pas înainte și unul înapoi”, explică Toni Trilla, șeful medicinii preventive la Spitalul Clínic din Barcelona. "Poate că sistemul de sănătate nu va suferi atât de mult și sper că va exista o scădere consolidată. Suntem un pic confuzi, deoarece acest val nu a urmat modelul altor valuri".

Viteza de transmitere a virusului în Spania - numărul R, care măsoară în medie câte persoane infectează o persoană cu coronavirus, scade, de asemenea. Pe 14 aprilie numărul scăzuse sub 1, limita sub care autoritățile sanitare spun că virusul este sub control. În acea zi, a ajuns la 0,98, - adică, pentru fiecare 100 de pozitive, alte 98 de persoane vor fi infectate, transmite El Pais.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel