Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pandemia a îngenuncheat Spania: 622.600 de locuri de muncă au dispărut. Rata șomajului a crescut la 16,13%
WhatsApp
Piața muncii din Spania a primit o lovitură severă în 2020. Anul s-a încheiat cu 622.600 de locuri de muncă dispărute și cu 527.900 de șomeri în plus, cifra totală a ajuns la 3,71 milioane, conform sondajului privind forța de muncă. 

Și rata șomajului a ajuns în anul care s-a încheiat la 16,1%. Ocuparea forței de muncă nu își revenise încă din criza financiară și Marea Recesiune. Coronavirusul a pus din nou Spania în fața realității dure a ceea ce este una dintre principalele probleme în așteptare ale democrației spaniole: piața forței de muncă, care din 1980 are o rată medie somaj de 16,5%.

APE este cel mai bun indicator pentru măsurarea stării de sănătate a pieței muncii. Iar cel publicat joi arată că ocuparea forței de muncă a suferit foarte mult în 2020. Numai în timpul Marii izolări, mai mult de un milion au fost distruse în Spania de locuri de muncă, lucru fără precedent. Al doilea trimestru al anului 2020 a fost cel mai negru din seria statistică pentru piața muncii.

Ocuparea forței de muncă s-a mai stabilizat în vară iar în al patrulea trimestru al anului,s-a înregistrat o creștere cu 167.400 de locuri de muncă, potrivit El Pais.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel