Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Pâinea leneșului” sau pâinea fără frământare. O rețetă simplă; se face în doar patru pași
WhatsApp
Rețeta de pâine fără frământare este o modalitate simplă și eficientă de a obține o pâine gustoasă și pufoasă, fără a necesita efortul intensiv al frământării tradiționale.

Această metodă se bazează pe fermentarea îndelungată a aluatului pentru a dezvolta aromele și textura dorite. Pâinea fără frământare este o rețetă ușoară, potrivită pentru oricine, în special pentru persoanele care consideră că frământatul este o operațiune. 

Iată care sunt ingredientele și pașii pentru a obține o pâine gustoasă:

Ingrediente 

500 g. făina 000/650

400 ml. apă călduță

7 g. drojdie uscată

1 linguriță de sare.

 

Tort de iaurt: Rețeta pentru un aluat pufos, ușor și delicios!


Pasul 1

Într-un castron mare combinați făina, drojdia și sarea. Adăugați 400 ml. apă și amestecați până se omogenizează; aluatul va fi lipicios. Acoperiți vasul cu folie de plastic. Lăsați aluatul să se odihnească cel puțin 12 ore, de preferință aproximativ 18, la temperatura camerei calde.


Pasul 2

Aluatul este gata când suprafața lui este acoperită de bule. Puneți puțină făină pe blatul de lucru și așezați ușor aluatul deasupra; mai presărați-l cu puțină făină și modelați-l o dată sau de două ori. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute.


Pasul 3


Folosind suficientă făină pentru a împiedica aluatul să se lipească de suprafața de lucru sau de degete, modelați ușor și rapid aluatul într-o bilă. Presărați făină pe un prosop de bumbac (nu țesătură), tărâțe de grâu sau mălai; puneți cusătura aluatului în jos pe prosop și cerneți cu mai multă făină, tărâțe sau mălai. Se acoperă cu un alt prosop de bumbac și se lasă sa crească aproximativ două ore. Când este gata, aluatul va fi mai mult decât dublu în dimensiune și nu se va dezumfla așa ușor dacă îl atingeți.


Pasul 4

Cu cel puțin o jumătate de oră înainte ca aluatul să fie gata, încălziți cuptorul la 200 de grade. Puneți o oală de 6 - 8 litri  (fontă, email sau ceramică) în cuptor în timp ce se încălzește. Când aluatul este gata, scoateți cu grijă oala din cuptor. Glisați mâna sub prosop și întoarceți aluatul în oală, cu cusătura în sus. Agitați tava o dată sau de două ori dacă aluatul este distribuit neuniform, se va îndrepta pe măsură ce se coace. Acoperiți cu capac și coaceți 30 de minute, apoi scoateți capacul și coaceți încă 15 până la 30 de minute, până când pâinea se rumenește frumos. Se răcește pe un grătar.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel