Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Unde vor fi internați pacienții cu gripă în acest an. Medic român, semnal de ALARMĂ: "O să fie o mare problemă"
WhatsApp
Medicul infecționist Voichiţa Lăzureanu de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara spune că, în perioada care urmează, va fi o problemă internarea pacienților cu gripă, care nu vor avea loc în spitalele de boli contagioase, pline cu pacienți cu Covid. 

Sezonul infecțiilor respiratorii este aproape, iar medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește tratarea acestor cazuri.

Medicul infecționist Voichiţa Lăzureanu de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara crede că nu vor fi suficiente locuri în spitalele de boli infecțioase, în condițiile în care sunt tot mai mulți oameni depistați pozitiv cu Covid.

„O să fie o mare problemă pentru că nu mai avem capacitate de cazare şi pentru pacienţii non-COVID, în măsura în care pacienţii COVID-19 sunt atât de mulţi nou depistaţi în fiecare zi. Şi mulţi dintre ei sunt cu forme severe. Cu mare probabilitate, va trebui să ne ajutăm de colegii noştri de boli interne, de la Spitalul Judeţean, de la Spitalul Municipal, de la Spitalul de Copii”, a declarat Voichiţa Lăzureanu, potrivit Mediafax.

Cei de la alte spitale nu au avea voie, potrivit legii, să trateze boli infecțioase, așa cum este gripa.

"Noi, ca şi spital, nu suntem autorizaţi să tratăm boli infecţioase, cum ar cazurile simple de gripă, chiar şi cele complicate, cazurile de boli infecţioase, de meningite, encefalite. Nu există la nivel naţional un cadru legal, care să reglementeze tratarea acestor cazuri în alte spitale, în afara celor de boli infecţioase. Şi chiar dacă am fi dispuşi, nu am putea să facem acest lucru, pentru că nu suntem autorizaţi”, a spus Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel