Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„OZN“ - unul dintre cei mai periculoși fugari, celebru pentru dispariţiile şi cruzimea sa, capturat de autoritățile din Italia într-o frizerie
WhatsApp
Autorităţile italiene au anunţat sâmbătă arestarea în Tirana a unui fugar albanez periculos, identificat drept Ilir Paja, autor al mai mult omucideri şi celebru pentru dispariţiile sale, care i-au adus porecla de ''OZN'', transmite EFE. 

Paja, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat în Italia la 24 de ani şi 4 luni de închisoare pentru mai multe crime - el comiţând crime şi în Germania - şi era unul dintre cei mai căutaţi criminali la nivel internaţional, a informat Poliţia italiană într-un comunicat.

Operaţiunea care a dus la arestarea sa a fost denumită ''Dangerous'' şi a presupus colaborarea forţelor de poliţie din Italia şi Albania.

Criminalul albanez a fost reţinut joi, la Tirana, în timp ce-şi aranja barba într-o frizerie din capitala Albaniei care în ultimele zile s-a aflat sub stricta supraveghere a autorităţilor care ştiau că Paja nu ratează niciunul dintre ritualurile sale de frumuseţe la bărbier, se menţionează în comunicatul poliţiei.

În Italia, Paja este faimos pentru evadările sale rocamboleşti din mai multe închisori. De exemplu, ultima oară când s-a făcut nevăzut a fost în 2007, când a reuşit să iasă din ambulanţa care îl transporta la un alt penitenciar. Cu acea ocazie, Paja a reuşit să determine oprirea ambulanţei simulând un leşin, iar când gardianul s-a apropiat de el, l-a pus la pământ după ce l-a lovit repetat cu capul în plină figură, a reuşit să se dezlege de targă, să deschidă uşa ambulanţei şi să dispară în pădurile din zonă. Şi asta, în pofida faptului că era desculţ şi avea o mână ruptă, aminteşte poliţia italiană.

Anchetatorii îl consideră un psihopat, capabil de orice violenţă. De altfel, Paja ''se distra'' pe seama prostituatelor din Roma din reţeaua sa de proxenetism pe care le obliga să se transforme în ţinte umane în timp ce el trăgea asupra lor, ratându-le ''la mustaţă'', potrivit Agerpres.

Vezi mai departe

Brad Pitt are buletin românesc. Ce au găsit polițiștii spanioli acasă la cel mai mare falsificator din Europa, dincolo de orice imaginație

 

Cu ajutorul unei măști de latex putea oferi clienților până la 25 de identități: un expert falsificator de documente a fost capturat de polițiștii spanioli în Benalmádena. Bărbatul anchetat a scăpat de justiția din Letonia în vara anului trecut și s-a stabilit pe Costa del Sol, unde a continuat cu falsurile sale de "calitate excelentă". Autoritățile din Spania spun că letonul este probabil cel mai mare falsificator de acte din Europa, iar ce au găsit anchetatorii acasă la el depășește orice imaginație. Agenții au găsit inclusiv un buletin românesc al celebrului actor american Brad Pitt. 

Povestea celui mai căutat falsificator de acte din Europa pare desprinsă din filme. În iunie anul trecut, un bărbat a evadat din arestul poliției letone în tricou, pantaloni și cătușe. El își petrecea o a doua perioadă în închisoare și, în timpul unei vizite la tribunal, s-a strecurat pe o ușă de care nu știa nimeni. În următoarea lună a locuit cu mai multe femei, a făcut rost de bani și chiar de un camion cu care a încercat să fure utilajele pe care i le confiscase poliția. A reușit apoi să ocolească controalele la frontieră pentru a ajunge în Spania, unde s-a stabilit în Benalmádena (Malaga).

Acolo s-a întors la marea sa pasiune: falsificarea de documente. A achiziționat echipamente noi, și-a amenajat un laborator într-un apartament simplu și s-a apucat de treabă. Mai ales cărțile de identitate și permisele de conducere din țările UE, pe care le vindea infractorilor. Calitatea muncii sale a uimit poliția de pe întreg continentul.

"Nu mai văzusem niciodată așa ceva, cu o asemenea calitate. Falsul era aproape nedetectabil", spune Manuel Arias, inspector șef al grupului de investigare a fraudelor cu documente din cadrul Poliției Naționale. Această forță de poliție l-a arestat pe fugar în urmă cu câteva zile, în timp ce dormea în apartamentul său închiriat.

Citește continuarea AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel